Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари-писатели откриват 66-ти международен конгрес във Варна

Проф. Златимир Коларов
Снимка: kolarov.bg

От 11 до 15 септември Варна ще бъде домакин на лекари-писатели от цял свят, които ще проведат в черноморския град своя конгрес . Участие са потвърдили гости от Италия, Франция, Португалия, Полша, Германия, Мозамбик, Украйна и България.

Съюзът на лекарите-писатели в България "Димитър Димов" с председател проф. Златимир Коларов, който е и генерален секретар на UMEM (Международен съюз на лекарите-писатели), организира престижната среща. Партньори са всички национални творчески съюзи на лекарите-писатели.

На форума ще бъдат връчени новоучередените награди "Хипократ и Пегас UMEM" за литературно творчество и принос. Номинирани за отличието са д-р Карлос Виейра Рейс от Португалия, д-р Лоран Веркустр от Франция, д-р Мадалена Бонели от Италия и проф. Златимир Коларов от България.

Богата културна програма с посещения на Балчик, Плиска, Мадарския конник, Побитите камъни и др. е включена в програмата на международния форум.

Литературни четения на лекарите-писатели от България и чужбина ще има всеки ден във Варна, а първото е на 12 септември 2024 г. от 9.30 часа в хотел "Черно море", зала "Варна" – съобщи за "Артефир" проф. Златимир Коларов, генерален секретар на UMEM.

Чуйте разговор на Димитрина Кюркчиева с проф. Златимир Коларов.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени