Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиооркестърът отбелязва с концерт Деня на независимостта на България

| Интервю
Снимка: Ани Петрова

На 18 септември в Софийската национална опера и балет от 19:00 ч. ще се състои празничен концерт в чест на Деня на независимостта на България. Поканата за него е от Българското национално радио и сдружение „Реформ Юнион Клуб“, които отбелязват празника за втора поредна година, а на сцената ще бъде Радиооркестърът със своя главен диригент Константин Илиевски и солист великолепния цигулар Светлин Русев.

В концерта ще се включи и Детският хор на БНР с диригент Венеция Караманова за изпълнението на Химн на независимостта от Георги Шагунов. Ще прозвучи още музиката към танцовата драма "Нестинарка" от Марин Големинов, както и почти непознатият у нас Концерт за цигулка и оркестър №3 от Николо Паганини.

Светлин Русев и Константин Илиевски имат няколко съвместни изяви до момента - у нас и в чужбина, но за първи път работят заедно със Симфоничния оркестър на БНР. За партньорството и специалния повод, който ги събира на родна сцена, музикантите разказаха в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Ирена Гъделева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна