Eмисия новини
от 23.00 часа

Резултати : автор Joan Kolev

Sitzung des Volksgerichts, Dezember 1945

1945: Kollaboration, Kriegsverbrechen und Volksgericht

In den meisten Ländern, die mit Nazi-Deutschland verbündet oder von deutschen Truppen besetzt waren, fanden nach dem Zweiten Weltkrieg Prozesse zur Bestrafung der Kriegsverbrecher und der Kollaborateure statt. Die juristische Verfolgung der..

16.08.14 10:55 |

1945-ta: Gjykata Popullore, terrori dhe dhuna politike

Viti 1945 filloi me vdekje. Më 1 shkurt u dënuan me vdekje pa të drejtën e apelimit të dënimit 3 regjentë, 8 këshilltarë të mbretit, 22 ministra, 67 deputetë nga Legjislatura e 24-të e Kuvendit Popullor, 47 gjeneralë dhe oficerë të lartë. Dënimet u..

12.08.14 15:20 |

Emigranti sipas Martin Rallçevskit

Martin Rallçevski është teolog për nga arsimi, ka ndërruar mjaftë profesione, derisa të vendoset në Angli, ku banon nga pesë vjet. Është autor i pesë romaneve. Para më shumë se 10 vitesh në Meksikë, derisa ishte stantmen në filmin e njohur “Troja” me..

10.08.14 10:15 |

1944-ta – viti i cili ndryshoi historinë e Bullgarisë

Kur në fund të vitit 1941 qeveria bullgare, nën presionin e Hitlerit, u shpalli një luftë simbolike Britanisë së Madhe dhe SHBA-së, askush nuk supozonte se dy vjet më vonë ajo do të shndërrohej në një realitet të ashpër. Më 10 janar të vitit 1944 një..

06.08.14 15:16 |

Admirohet konkursi i dytë i prodhimit artizanal i birrës

Megjithë temperaturat jo të zakonta për stinën e verës, sezoni i birrës po shkon shumë mirë. Prodhuesit e birrës artizanale shfrytëzojnë çdo rast për të popullarizuar hobin e tyre. Pas Festivalit BeerRelation në Sofje, ku u grumbulluan prodhues të..

04.08.14 11:37 |
Aleksandër Belevi (në qendër) – udhëheqësi i Komisariatit mbi Çështjet Evropiane duke ndjekur dëbimin e hebrenjve nga Shkupi i okupuar nga Bullgaria gjatë marsit të vitit 1943.

1934-a: Asnjëri nuk mund t’i bindë bullgarët të urrejnë hebrenjtë

“Asnjëri nuk mund t’i bindë bullgarët të urrejnë hebrenjtë” – këto janë fjalët e ambasadorit gjerman Bekerle në Sofje gjatë tentativës së fundit të autoriteteve gjermane të organizojnë deportimin e hebrenjëve bullgarë drejt kampeve të vdekjes. Në fund..

29.07.14 14:17 |

Hausgebrautes Bier – Vielfalt an Geschmäckern und Aromen

Man sagt, es gebe nichts Schöneres auf der Welt, als ein kühles Bier, getrunken am Wochenende inmitten der Natur. Wenn es sich dabei noch dazu um ein hausgebrautes Bier handelt, ist der Genuss mit Sicherheit doppelt so groß. Natürlich ist das..

20.07.14 11:35 |
April 1941: Bulgarische Truppen ziehen in Vardar-Mazedonien ein

1941 – Bulgarien und der Zweite Weltkrieg

Der 1. März des Jahres 1941 war ein Datum, das die meisten Bulgaren damals mit gemischten Gefühlen in Erinnerung behalten sollten. An jenem Tag trat Bulgarien dem Dreimächtepakt bei. Deutschland erwies sich die einzige Großmacht, die..

19.07.14 13:05 |

1941: Bulgaria and WW II

1 March 1941 is a date that stirs a great deal of controversy in Bulgarian history; on that date Bulgaria joined the Tripartite Pact. As a result, for a while it got back some of the territories it had been deprived of after WW I under..

17.07.14 16:00 |

Home–brewed beer – in search of variety of tastes and flavors

There is nothing better than having a cold beer with friends outdoors during the weekend. If beer is homemade, the pleasure becomes even greater. Time flies with stories about brewing that are worthy of being included in a book. One of these..

17.07.14 12:40 |
Всички новини: днес | вчера