Eмисия новини
от 22.00 часа
Presidenti Rumen Radev

Ligjëratë e Presidentit Rumen Radev për vlerat njerëzore dhe sundimin e ligjit

Liria, demokracia dhe të drejtat e njeriut janë qëllimet kryesore të qytetërimit evropian. Duhet të njohim se ato nuk aplikohen në mënyrën më të mirë, tha Presidenti bullgar Rumen Radev në një ligjëratë para Organizatës Evropiane për të Drejtën..

15.10.20 10:37 |

Thirrje për qëndrim të përbashkët evropian ndaj sigurisë rajonale

Në Athinë presidenti bullgar Rumen Radev dhe kryeministri grek Kiriakos Micotakis diskutuan perspektivat e partneritetit strategjik midis Bullgarisë dhe Greqisë, investimet reciproke dhe bashkëpunimin në siguri. Presidenti Radev tha se..

14.10.20 17:23 |

Akademia Bullgare e Shkencave prezantoi librin “Rrugët e zografëve ballkanikë” (Roads of Balkan Icon-Painters)

Instituti i Studimeve të Arteve pranë Akademisë Bullgare të Shkencave prezantoi botimin dygjuhësor “Rrugët e zografëve ballkanikë”. Në libër i cili prezanton afreske kishtare nga periudha post bizantine janë të studiuara dhe janë të përshkruara 29..

14.10.20 05:00 |

Greqia krijoi një hartë epidemike për turistët

Qeveria greke botoi një hartë të azhurnuar të situatës epidemike e cila përmban informacion për masat në rajonet e veçanta. Prej saj mund të përfitojnë edhe turistët bullgarë. Informacioni aktual për zhvillimin e Covid-19 në të gjitha rajonet..

10.10.20 13:32 |

Brukseli insiston që Shkupi të respektojë Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë

Komisioni Evropian i rekomandoi Shkupit të vazhdojë të mbajë marrëdhënie të fqinjësisë së mirë me Bullgarinë dhe Greqinë. Kjo theksohet në raportin e Brukselit për përparimin e Maqedonisë së Veriut në rrugën e integrimit me BE-në. Në tekst..

06.10.20 18:08 |

Sipas SHBA-së Centrali Atomik “Belene” dhe “Rryma ballkanike” nuk sigurojnë diversifikim të Bullgarisë

SHBA-ja mbajnë pozitën e tyre kundër ndërtimit të zgjatjes së “Rrymës Turke” në Bullgari dhe të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e tha Fransis Fanën ndihmës sekretar i shtetit në Zyrën e Resurseve Energjetike pranë Departamentit të Shtetit..

01.10.20 18:54 |

Super grup bullgar kryeson rok klasifikimin në Greqi

Intelligent Music Project është i krijuar para rreth 10 vjetëve. Producent dhe autor i këngëve në të gjithë 5 albumet e grupit është doktori Milen Vrabevski - sipërmarrës dhe filantrop, i njohur në Bullgari me kauzat e tij të atdhedashurisë...

29.09.20 11:30 |

Mbetet në fuqi paralajmërimi ndaj bullgarëve për ciklonin “Janos” në Greqi

Tashmë ka një viktimë të ciklonit “Janos” në Greqi, transmetoi BNR. Tërë natën ekipe zjarrfikëse i shpëtonin njerëzit nga shtëpitë e përmbytura. Një grua e moshuar vdiq në shtëpinë e vet në krahinën Farsala. Po kërkohen akoma njerëz të zhdukur...

19.09.20 11:43 |

Kryetarja e Parlamentit u përul para heroizmit bullgar në Kajmakçalan

Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva nderoi në majën Kajmakçalan në kufirin mes Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut kujtesën e ushtarëve të vrarë bullgarë gjatë Luftës së Parë Botërore, bëri të ditur BTA. Në fjalimin e vet ajo tha se Kajmakçalan..

09.09.20 16:21 |

Hapet pikëkalimi me Greqinë “Ilinden-Eksohi”

Nga ora 00.00 e 8 shtatorit kalimi i maunave dhe kamionëve përmes pikëkalimit me Greqinë “Ilinden-Eksohi” rimëkëmbet , bëri të ditur për Radio Bullgarinë Ambasada e Republikës së Greqisë në Sofje. Nuk do të ketë nevojë për PCR teste, por do të..

07.09.20 15:28 |
Всички новини: днес | вчера