Eмисия новини
от 15.00 часа

Interkonektori me Greqinë do të jetë gati deri në fund të vitit

Deri në fund të vitit 2021 interkonektori Greqi-Bullgari duhet të ndërtohet në mënyrë që gazi i lëngshëm nga Aleksandrupolisi të kalojë përmes tij – gazi amerikan, izraelit, egjiptian, nga shumë burime, dhe ka mundësi që në të ardhmen kapaciteti të..

31.03.21 16:10 |
Oliver Warhey

Sofja dhe Shkupi të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të zgjidhur çështjet e pazgjidhura

Inkurajojmë Shkupin dhe Sofjen të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të arritur një zgjidhje reciprokisht të pranueshme për çështjet e pazgjidhura. Këtë e tha në Parlamentin Evropian Komisioneri i Zgjerimit i BE Oliver Warhey gjatë një diskutimi të..

25.03.21 16:17 |
Ambasaodori bullgar në Greqi Valentin Porjazov

Kërkuam heqjen e testeve të antigjenit në kufirin me Greqinë

Me rekomandimin e Zëvendëskryeministres Ekaterina Zaharieva, Ambasadori ynë në Greqi Valentin Porjazov ka kërkuar një shpjegim urgjent nga Ministria e Jashtme Greke, Ministria e Mbrojtjes Civile dhe Policia Kombëtare e Kufirit në lidhje me futjen e..

28.02.21 12:41 |

Si një super grup bullgar pushtoi rok-klasifikimet në Greqi dhe Portugali

Një këngë e grupit bullgar Intelligent Music Projekt kryesoi klasifikimet në tri radiostacione greke, kurse kiliani Ronald Ronnie Romero, vokalist dhe front men i formacionit, u bë numër një në Portugali. Në thelbin e këtyre ngjarjeve është..

18.02.21 08:05 |

Bullgaria është në vend të dytë në BE për nga numri i duhanpirësve

Bullgaria është në vend të dytë në BE për nga përqindja e duhanpirësve, tregojnë të dhënat e fundit të Komisionit Evropian me rastin e përpjekjeve për luftimin e kancerit. Në vend të parë është Greqia, ku duhanpirësit janë 42%, vendin e dytë e..

03.02.21 18:50 |
Varri i Mbretit Samoil në ishullin

Bullgaria duhet të kërkojë nga Greqia eshtrat e Mbretit Samoil

Eshtrat e Mbretitbullgar Samoil /997-1014/ dhe të dy mbretërve të fundit të Mbretërisë së Dytë Bullgare janë mbyllur në bodrumet e Muzeut Bizantin në Selanik të Greqisë. Për grekët këto lipsana nuk kanë aspak vlerë. Është kohë që përsëri të kërkojmë..

30.01.21 11:19 |

Ne sigurojmë diversifikim të plotë për brezat që do të vijnë

Bullgaria ka një “nivel të ri të sigurisë së furnizimit” të gazit natyror dhe po bën investime të mëdha në energji për të qenë një “vend gjeostrategjik dhe për të tranzituar 100 për qind përmes infrastrukturës bullgare". Këtë e tha Kryeministri Bojko..

01.01.21 15:32 |

Bullgaria shpreh keqardhje për bllokimin e përfundimeve të Këshillit të BE-së për zgjerimin

Bullgaria shprehu keqardhje që pasi më 16 dhjetor vendet anëtare të BE-së miratuan konkluzionet e Këshillit të BE-së mbi Procesin e Zgjerimit, Çekia dhe Sllovakia papritmas bllokuan tekstin duke deklaruar se ai është i pakënaqshëm, transmetoi BTA...

18.12.20 09:51 |

Lëshojnë mjete të jashtëzakonshme për reklamimin e turizmit dimëror

Qeveria miratoi rritje të buxhetit të Ministrisë së Turizmit me 1 245 000 euro, njoftoi BTA. Paratë janë për fushatë intensive reklamuese për të promovuar turizmin dimëror në Bullgari. Fushata është një nga hapat e shumtë të ministrisë për të..

02.12.20 18:47 |

Testimi për Covid-19 bllokoi trafikun e kamionëve dhe maunave drejt Greqisë

Në PKK “Kullata – Promahon” ka radha të gjata prej kamionësh dhe maunash për shkak të testimit në masë për Covid-19 të shoferëve nga ana greke, transmetoi një korrespondent i BNR-së. Ndërkaq, autoritetet greke kanë ndërprerë përkohshëm..

24.11.20 13:42 |
Всички новини: днес | вчера