Eмисия новини
от 11.00 часа

Një forum karriere online në Bullgari i disponueshëm për punëkërkuesit nga jashtë

“Karrierë në Bullgari” është një ngjarje online, e cila ndërmjetëson në kontaktin midis atyre të cilët kërkojnë punë dhe punëdhënësit nga sektorët e ndryshëm. Forumi është njëditor dhe zhvillohet në platformën e Komisionit Evropian “ Ditë Evropiane të..

11.01.21 16:56 |

Kriza e koronavirusit dërgoi 380 000 nëpunës në bursë

380 000 veta kanë mbetur pa punë gjatë 11 muajve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit, të cilat ndjekin se si kriza e koronavirusit ndikon mbi tregun e punës. Për periudhën e njëjtë kanë..

02.01.21 09:51 |

Gjuha është një pengesë për punësimin e punëtorëve të huaj në Bullgari

Pengesa gjuhësore dhe mungesa e informacionit mbi të drejtat e punës dhe të sigurimeve shoqërore në një gjuhë tjetër përveç bullgarishtes janë ndër problemet kryesore në punësimin e punëtorëve në Bullgari nga vendet jashtë BE-së. Këtë e tregon një..

28.12.20 11:43 |
Lëçezar Borisov

Në kushtet e pandemisë ekonomia bullgare punon mirë

Nëse masat kundër koronavirusit do të zbuten do të bëhet e qartë pas 17 dhjetorit, kur do të paraqiten analizat e ministrave të shëndetësisë dhe të tjerë. Këtë e tha në një intervistë për bTV Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Ai theksoi se në..

14.12.20 12:16 |

Sipas Institutit të Ekonomisë së Tregut buxheti shtetëror duhet të inkurajojë reformat dhe investimet

Në kontekstin e pandemisë së koronavirusit buxheti shtetëror për vitin 2021 duhet të vërë theksin mbi pakon e reformave të shpejta dhe të guximshme strukturore dhe të inkurajojë investimet, punësimin dhe prodhimtarinë. Këtë e rekomandojnë..

16.11.20 13:02 |

Shans për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare, por me disa “nëse”

Me ndihmën e masave shpëtimtare kundër Covid-krizës  dhe të injeksioneve urgjente financiare në sistemin shëndetësor dhe financiar, vendi ynë ruan shansin të evitojë spiralin e krizës dhe me ndihmën e shpenzimeve buxhetore dhe të mjeteve evropiane..

13.11.20 07:15 |
Denica Saçeva

Sugjerohet mendimi që përfitimet e fëmijëve të jenë pa kriter të të ardhurave

Të eliminohet kriteri i të ardhurave për marrjen e përfitimeve të fëmijëve propozon ministrja sociale Denica Saçeva. Sipas saj, në qoftë se propozimi pranohet, ai do t'i kushtojë thesarit të shtetit 398 milionë leva /203 milionë euro/. Aktualisht..

06.10.20 12:56 |

Rritje e numrit të të papunëve në fillim të shtatorit

Të papunët e regjistruar përsëri janë më shumë sesa të emëruarit në punë , tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Monitorimi i specializuar i tregut të punës për shkak të Covid-19 për periudhën që nga 31 gusht deri në 6 shtator ka..

08.09.20 17:50 |

Do të kërkojmë hua nga 500 milion euro

Qeveria miratoi projekt për kërkesë të ndihmës financiare nga 1 miliard leva ( pak mbi 500 milion euro) nga Komisioni Evropian në instrumentin SURE për zbutjen e rreziqeve të papunësisë. Mjetet e kësaj huaje do të shfrytëzohen për masat kundër pasojave..

05.08.20 17:03 |

Me 96 000 janë rritur të papunët për shkak të Covid-19

Të papunët e porsaregjistruar tejkaluan 218 000 veta për periudhën nga 3 shkurti deri në 12 korrik. Këtë e tregojnë të dhënat më aktuale të Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit pas zhvillimit të monitorimit të posaçëm..

14.07.20 10:35 |
Всички новини: днес | вчера