Eмисия новини
от часа

Bullgaria është me shpenzime më të ulëta për sistemin shëndetësor nga të gjitha vendet në BE

Jetëgjatësi më të ulët, mbipesha e lartë e fëmijëve, më shumë pirës të duhanit ndër popullsinë dhe shpenzime tepër të larta për ilaçe, ato janë konkluzionet për shëndetësinë bullgare nga Organizata e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik dhe Observatori..

09.01.20 17:19 |

Sa harxhojnë bullgarët për festat e fundvitit

Shpenzime rekorde bëjnë bullgarët para natës së Vitit të Ri. Në lidhje me festat e fundvitit janë harxhuar mbi 1,2 mlrd. euro. Vetëm për 7 ditët e fundit të vitit 2019 – nga 22 deri më 30 dhjetor në dyqane dhe restorante janë paguar para në..

31.12.19 10:47 |

10% janë rritur shpenzimet për punë

Të dhënat paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave për tremujorin të tretë të 2019-ës tregojnë se shpenzimet e punëdhënësve për një orë pune janë ritur 10% në krahasim me tremujorin e tretë të vitit 2018. Rritja në industri  është 3.8%,..

20.12.19 16:16 |

Për 10 vjet bullgarët kanë pakësuar shpenzimet e tyre për ushqim 1,3%

Gjatë vitit 2018 familjet në BE kanë shpenzuar mbi 1,047 trilionë euro (6,6% prej Produktit të Brendshëm Bruto të bashkësisë) për “ushqim dhe pije freskuese”, tregon Eurostati. Kjo do të thotë 12,1% prej harxhimeve të përbashkëta të konsumit,..

09.12.19 15:17 |
Rumen Radev

Presidenti bullgar thekson se është me rëndësi se si paratë e investuara për mbrojtje transformohen në aftësi

Para pesë vitesh të gjitha shtetet anëtare e morën përsipër angazhimin që shpenzimet për mbrojtje të rriten, por kjo duhet të bëhet në mënyrë transparente dhe efektive. Dhe kriteri sasior nuk duhet të jetë matësi i vetëm, tha presidenti Rumen Radev me të..

04.12.19 12:19 |

Eurostat: Bullgaria është në vendin e parafundit në BE për nga shpenzimet për pushim dhe turizëm

Bullgaria është në vendin e parafundit mes vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian për nga shpenzimet e qeverisë për pushim dhe sport -16 euro për frymë të popullsisë. Këtë e tregojnë të dhënat e zyrës evropiane të statistikave Eurostat. Pas..

24.09.19 16:41 |
Ministrja Desisllava Taneva

14 mln euro për luftimin e murtajës afrikane të derrave

Deri më sot janë regjistruar 33 vatra të murtajës afrikane të derrave shtëpiake. Gjatë dy javëve të fundit nuk ka asnjë vatër të regjistruar të murtajës afrikane të derrave shtëpiake. Këtë e bëri të ditur në një konferencë shtypi në Këshillin e..

28.08.19 12:14 |

Sa para nxjerrin dhe për çfarë harxhojnë familjet bullgare

Bullgarët fitojnë pak dhe harxhojnë pak. Ata janë në vendin e fundit të klasifikimeve evropiane për konsumim për frymë të popullsisë në sfondin e nivelit të mesëm për BE-në nga 56 për qind. Niveli i të ardhurve dhe i shpenzimeve të familjeve..

21.08.19 12:10 |

Po rriten të ardhurat dhe shpenzimet për një person në familje në Bullgari

Të ardhurat totale për një person nga familja në Bullgari gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 janë  791 euro. Kundrejt së njëjtës periudhë të vitit 2018 kjo është një rritje me 4.9%, njoftoi statistika kombëtare. Njëkohësisht shpenzimet e..

15.08.19 13:45 |

Bullgaria i zbaton kriteret e NATO-s lidhur me shpenzimet për mbrojtjen

“Me marrëveshjen për F-16 Bullgaria do të bëhet e para në NATO për nga shpenzimet për mbrojtjen”, shkruhet në numrin e sotëm të gazetës “Dnevnik”. Rasti për këtë pohim është fakti se qeveria tashmë i dërgoi SHBA-së 1.256 mlrd dollarë për blerjen e tetë..

13.08.19 15:57 |
Всички новини: днес | вчера