Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët e kanë të vështirë gjithnjë e më shumë të mbulojnë shpenzimet e tyre ditore

Foto: BGNES

Vetëm 20% e bullgarëve kanë pasur rritje të të ardhurave dhe 80% nuk ​​arrijnë të mbulojnë shpenzimet ditore. Sipas një studimi të Institutit Kombëtar të Statistikave, 80% e punëtorëve në Bullgari nuk kanë marrë asnjë rritje në të ardhurat e tyre, pavarësisht inflacionit dyshifror vitin e fundit. Hulumtimi tregon se mungesa e fondeve ka detyruar 1/3 e të anketuarve të kufizojnë konsumin e tyre të energjisë dhe gati 9% e atyre që jetojnë në qytete tregojnë se nuk mund të përballojnë konsumin e mjaftueshëm të energjisë. Në fshatra, statistikat tregojnë një rritje të kësaj përqindjeje me 9 pikë dhe kështu bullgarët atje që kanë vështirësi me pagimin e energjisë janë 37.8%.

Më shumë nga rubrika

Zyrë në autobus dykatësh? Një sipërmarrës bullgar e bën të mundur idenë për çdo pikë të BE-së

Tre vjet pasi Covid-19 na vërtetoi se zyra e punës mund të mos jetë saktësisht një vend fiks, një alternativë e saj janë të ashtuquajturat hapësira të përbashkëta zyre. Ato po bëhen gjithnjë e më të preferuara kryesisht për shkak të lirisë që ofrojnë dhe..

botuar më 23-12-02 9.10.PD

Universiteti i Sofjes kryeson renditjen e institucioneve të arsimit të lartë në Bullgari

2% është papunësia tek njerëzit me arsim të lartë. Në disa specialitete është nën 1%. Të ardhurat e të diplomuarve rriten në 2000 euro për disa fusha. 3000 euro janë për të diplomuarit e informatikës në Universitetin e Sofjes, njoftoi ministri i..

botuar më 23-12-01 11.49.PD
Milen Mitev

Për herë të parë Bullgaria përfaqësohet në drejtorinë e EBU

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare (BNR), Milen Mitev, u zgjodh unanimisht në Këshillin Drejtues të Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve (EBU). Kjo ndodhi në Sesionin e 91-të të rregullt të Asamblesë së Përgjithshme të Bashkimit..

botuar më 23-12-01 9.02.PD