Eмисия новини
от 00.00 часа

Prodhuesit bullgarë shesin më shumë produkte të mishit dhe të qumështit

Mbi 550 kompani bullgare dhe ndërkombëtare, të cilët prodhojnë ushqime, pije dhe pajisje, lidhur me këtë industri, marrin pjesë në ekspozitën ndërkombëtare “Mesomania, Bota e qumështit, Bullpek, Salloni i Verës, Interfud&Drink dhe #Retail Show”...

08.11.19 13:39 |

Bullgaria në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë - ANUGA 2019

Bullgaria mori pjesë në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë, e cila zhvillohet një herë në dy vjet në Këlln të Gjermanisë. Para Radios Kombëtare Bullgare Antoaneta Bozhinova, drejtoresha ekzekutive e Bashkimit të Përpunuesve të Frutave dhe..

11.10.19 16:16 |
Marijana Kukusheva

Projekt rregullore parashikon heqjen e Standardit Shtetëror Bullgar për ushqimin e fëmijëve

Standardi shtetëror Bullgar nuk do të jetë i detyrueshëm për produktet për ushqim të fëmijëve midis 3 dhe 7 vjeç. Këtë e parashikojnë  ndryshimet në Rregulloren numër 6 për ushqimin e shëndetshëm të fëmijëve. Nga organizatat që punojnë në sektor..

09.10.19 10:59 |

Balkan Bites – tur nëpër larmitë e shijeve kulinare të Sofjes

Që të njohësh Sofjen, nuk është e mjaftueshme vetëm të vizitosh muzetë ose të mësosh historinë e saj mijëvjeçare. Duhet të provosh ushqimin, të vizitosh rrugicat dhe lokalet e vogla dhe për më tepër të gjesh miq të rinj. Një shëtitje e tillë për miqtë e..

08.02.17 11:55 |

Trimona! Shija bullgare pushtoi SHBA-në

Kosi bullgar “Trimona” u zgjodh për produkt Nr. 1 në klasifikimin amerikan “ Dairy Foods ” për produkte të reja qumështi. Ky nuk është vlerësimi i parë i lartë për markën bullgare. Para dy vjetësh ajo u bë finaliste në konkursin “Prodhuar në Amerikë”..

31.01.17 11:24 |
“Për herë të parë gjatë 20 viteve të fundit në Bullgari aplikohen standardet për ushqimet tradicionale.” – theksoi zëvendësministri i bujqësisë Cvetan Dimitrov (djathtas).

“Terra Madre Ballkani” – ekspozita e parë e ushqimeve ballkanike

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Balkanite/audio02_alb_19_07_10.mp3 Nga data 16 deri më 18 korrik Sofja ishte mikpritëse e ekspozitës së parë të ushqimeve tradicionale “Terra Madre Ballkani”. Forume të tilla bashkojnë prodhuesit e ushqimeve..

23.07.10 09:22 |
Pjesëmarrësit bullgarë të nismës ngulin këmbë për barazimin e subvencionimeve për prodhuesit bujqësorë në vendet anëtare të vjetra dhe atyre të reja të BE-së

Bullgaria u përfshi në nismën evropiane të ushqimeve të shëndetshme

Që nga fillimi i shtatorit prodhues të imtë bujqësorë dhe organizata të ndryshme joqeveritare, që shfaqin interes ndaj politikës së ardhshme bujqësore të BE-së u organizuan një ecje me biçikleta deri në Strasburg, nga ku u drejtuan te Brukseli...

12.09.12 10:21 |

“Terra Madre 2012” – shija e Ballkanit

Historia e Ballkanit është plot konflikte të kanë ndarë fqinjët e deridjeshëm. Në të njëjtën kohë shijet kombëtare kështu janë ndërthurur, se ngjan të hasim mbi një gjellë të përgatitur me produkte të njëjta, por të emëruar me emra të ndryshme nga të dyja..

02.07.12 11:54 |
Vetëm 39 për qind prej bullgarëve i lexojnë rregullisht etiketat e mallrave ushqimore.

Cilësia e produkteve ushqimore dhe zgjedhja e bullgarit

Sigurimi dhe cilësia e produkteve ushqimore është ndër temat e rëndësishme në rendin e ditës të evropianëve. Në këtë drejtim, ne bullgarët, gjithashtu nuk jemi përjashtim. Ndër shkaqet për interesin e madh të shoqërisë ndaj kësaj teme janë krizat dhe..

26.08.11 12:28 |
Katrin Lanel nënvizoi bashkëpunimin e mirë të EFSA-s me Agjencinë bullgare për sigurim të ushqimeve.

Bullgaria u përgjigjet kërkesave evropiane për sigurim të ushqimeve

Për vizitë të parë në Bullgari ishte zonja Katrin Geslen-Lanel, drejtoreshë e Agjencisë evropiane për sigurim të ushqimeve (EFSA), të krijuar në vitin 2002. Roli i EFSA-s është që nëpërmjet përpunimeve shkencore të vlerësojë rreziqet e tërë vargut ushqimor –..

28.07.11 11:00 |
Всички новини: днес | вчера