Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po vazhdon dhënia e produkteve ushqimore edhe gjatë nëntorit

Foto: BNR-arkiv

Më shumë se 146 mijë nevojtarë në Bullgari kanë marrë pako me ushqime të dorës së parë gjatë këtij muaji. Fushata e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe e Agjencisë për Ndihmë Sociale do të vazhdojë deri në fund të nëntorit, bënë të ditur dy dikasteret.

Pritet që në fund të iniciativës gjithsej 6 500 tonë ndihma ushqimore t’u dorëzohen mbi 470 000 vetave.

Ndihmat sigurohen me mjete evropiane dhe të buxhetit të shtetit

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 263

Nga 27 nëntori në Bullgari hyjnë në fuqi masa të reja kundërepidemike Situata epidemiologjike në Bullgari do të zgjatet deri më 31 janar. Këtë e njoftoi Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në një brifing të jashtëzakonshëm në..

botuar më 20-11-25 8.30.MD
Presidenti Radev

Presidenti vendosi veto mbi ndryshimet në Ligjin për TVSH-në

Presidenti Rumen Radev vendosi veto mbi ndryshimet në ligjin për TVSH-në. Ato futin dispozita të reja në Ligjin për Kredinë e Konsumatorit, të cilat Kreu i Shtetit i përcakton si "të papranueshme", njoftoi reporterja jonë Mira Stefanova...

botuar më 20-11-25 8.10.MD
Jordanka Fandëkova

Dy kopshte fëmijësh në Sofje do të punojnë për fëmijët e mjekëve që luftojnë në vijën e parë kundër Covid-19

Pasi sot u shpall se për shkak të masave kundërepidemike kopshtet e fëmijëve do të mbyllen përkohshëm Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova mori vendim për hapjen e dy kopshteve të posaçme për fëmijët e personelit mjekësor që lufton në..

botuar më 20-11-25 7.53.MD