Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Котките могат да имат психотерапевтични способности

Котките биха могли да имат психотерапевтични способности, съобщи ветеринарният лекар Михаил Шеляков, съобщи News.ru, цитиран от БГНЕС. Котките имат по-висока телесна температура от хората и обичат да лежат върху болните места на хората и да ги..

публикувано на 25.05.22 в 10:51

В сезона на смокините - запознайте се с техните полезни и лечебни свойства

Смокините са любим летен плод на мнозина през летните месеци. Освен прекрасните им вкусови качества, те имат и множество полезни и дори лечебни свойства. Благодарение на съдържащите се в тях антиоксиданти, смокините играят активна роля в..

публикувано на 23.05.22 в 17:06

Какви тънкости трябва да знаем, за да приготвим вкусен, ароматен чай?

Какви тънкости трябва да знаем, за да приготвим вкусен, ароматен чай? Като цяло няма строго определени правила, тъй като съществуват различни видове чай, с различно качество. При избора на чай е добре да обърнем внимание именно на качеството на..

публикувано на 23.05.22 в 13:39

Почивката от социалните медии може да намали депресията и тревожността

Почивката от социалните медии само за седмица може да намали депресията и тревожността,според ново изследване, публикувано в списание Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, цитирано от БГНЕС. Хората, които са си взели почивка от..

публикувано на 19.05.22 в 16:52

До какви проблеми може да доведе липсата на магнезий в организма?

До какво може да доведе липсата на един от най-важните минерали – магнезий, който е необходим за правилното функциониране на организма? Приемът на магнезий е необходим, тъй като той е отговорен за правилното функциониране на мускулите, нервната и..

публикувано на 16.05.22 в 16:25

Предотвратете появата на мазоли

Мазолите могат да показват определени здравословни проблеми, а ако ги подценяваме, могат да доведат дори до сериозни проблеми, предупреждава дерматоложката и козметоложка Татяна Егорова пред в. "Аргументи и факти". Ако мазолите не се лекуват,..

публикувано на 16.05.22 в 10:56

Как да поддържаме хубава кожа и да забавим нейното стареене

Има много неща, които можете да направите, за да предотвратите появата на дълбоки и фини линии и бръчки и да поддържате младежкия вид на кожата си, пише БГНЕС...

публикувано на 13.05.22 в 15:10

Не пийте кафето с храната

Ако с храната си пиете кафе, организмът ви ще получи по-малко цинк, желязо и магнезий. Кафето съдържа хелати, които агрегират металите и пречат на правилното им усвояване. Освен това кофеинът извежда от организма един от най-важните елементи –..

публикувано на 13.05.22 в 11:11

Полезните свойства на репичките

Има пет причини да ядем репички всеки ден, пише турският "En Son Haber", цитирани от БГНЕС. Наричат ги суперхрана, тъй като са богати на витамини, с ниско калорийно съдържание и много полезни свойства. Те са отличен източник на антиоксиданти..

публикувано на 11.05.22 в 15:35

Не винаги сандвичите са вредни

На винаги бързите закуски са вредни, смята Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, съобщи БГНЕС. Закуска, съдържаща ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения, са идеален..

публикувано на 09.05.22 в 09:22