Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Магнезий за здрав имунитет

По време на есенните настинки, магнезият е елементът, който играе важна роля за имунитета. Това каза кандидатът на медицинските науки и диетолог Римма Мойсенко. По думите й, магнезият обслужва повече от 300 химични реакции в организма и се откроява..

публикувано на 13.10.21 в 08:45

Дюлята – есенен еликсир срещу различни заболявания

Освен вкусни, дюлите са изключително полезни. От този есенен плод, всичко е годно за консумация – плодната част, листата, цветовете и семената. Дюлята оказва благоприятен ефект върху работата на червата и укрепва имунитета. Печените дюли се препоръчват за..

публикувано на 11.10.21 в 08:45
розов ананас

Ананасът - вкусен, полезен, но и опасен

Ананасът има славата на изключително полезен плод. Той е източник на витамин С и е с ниско съдържание на калории. Богат е и на фибри, което допринася за ситостта и контрола на теглото, казва диетологът Кари Ганс за „EatThis“. Той може да окаже полезен при..

публикувано на 08.10.21 в 10:24

Детските играчки могат да са опасни за здравето

Голяма част от играчките , които са купени по интернет могат да задавят, удушат, изгорят или да отровят детето, както и да го удари ток , предава Скай нюз, цитирайки ново проучване. Докладът е поръчан от Британската асоциация за играчки и хобита..

публикувано на 07.10.21 в 08:45

Рискът от заразяване с грип е по-голям след преболедуване на Covid-19

Рискът от заразяване с грип е по-голям след преболедуване на Covid-19, тъй като организмът отслабва, заяви д-р Исаев - основател и генерален директор на Научния център за молекулярно генетични изследвания в Москва. Тъй като усложненията след прекарана..

публикувано на 05.10.21 в 08:35
круши

Крушите - враг на хората със заболявания на храносмилателната система

Крушите, освен че имат много благоприятни ползи за здравето, имат и способността да дразнят стомаха. В личния си блог диетологът Светлана Фус съветва, х ората с обострени заболявания на храносмилателната система да се въздържат от ядене на всякакъв вид..

публикувано на 04.10.21 в 08:25

Безплатни прегледи през октомври - Световния месец за борба с рака на гърдата

Фасадата на Националния дворец на културата ще бъде осветена в розово в 19,30 часа днес. Розовият цвят символизира битката с рака на гърдата, а месец октомври е обявен официално за Световен месец за борба с карцинома на млечната жлеза. С..

публикувано на 01.10.21 в 09:11
Желязо има в говеждото месо и жълтъка

Какво да ядем, за да няма в организма дефицит на желязо

Желязото е жизненоважен микроелемент за организма. Той е част от хемоглобина, който помага за доставянето на кислород до органите. Желязото също участва в обмяната на холестерола, стомашно-чревните процеси, регулира телесната температура и поддържа..

публикувано на 29.09.21 в 14:57

Зеленият чай - пакетче здраве

Проучванията на зеления чай през последните години се увеличават значително, а резултатите сочат, че той помага за предотвратяване развитието на голям брой заболявания, включително инсулт и някои видове рак. Това твърди и японският изследовател Ейчи..

публикувано на 28.09.21 в 08:49
круши

Крушите - вкусни и полезни

Освен вкусни, крушите имат и много полезни качества. Те са богати на фибри и поддържат усещането за ситост по-дълго време, казва в своя публикация за портала „Eat This, Not That - американската диетоложка Ейми Гудсън. По думите й, една средно голяма..

публикувано на 27.09.21 в 08:45