Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Здравословният сън намалява риска от сърдечно-съдови проблеми

Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания преразгледа препоръките си за идеалната продължителност на съня.  Досега учените определяха идеалното количество нощна почивка за здравето на сърцето и на организма като цяло,   но става ясно,че..

публикувано на 04.07.22 в 16:33

Офталмологът съветва: Не носете тъмни очила в метрото

Свалете слънчевите очила в метрото. Оцветените стъкла натоварват много очите , особено ако навън е горещ слънчев ден, съветва офталмологът д-р Татяна Елисеева. Тя обяснява,че слънчевите очила не бива да се свързват с летния слънчев ден. През..

публикувано на 01.07.22 в 11:28

Прясното сирене предотвратява натрупване на мазнини в черния дроб

Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб , твърди диетологът д-р Нурия Дижанова, пише списание „Уорлд Плъс“.  Според нея аминокиселината метионин , която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните..

публикувано на 30.06.22 в 15:52

Как да се предпазим от високия холестерол?

Известно е, че високият холестерол се появява, когато човек има твърде много мастни вещества в кръвта си. В крайна сметка тези отлагания се разрастват, което затруднява преминаването на достатъчно количество кръв през артериите. Понякога те могат да се..

публикувано на 29.06.22 в 11:25

Ментата – мощен антиоксидант с ползи за здравето. Вижте за какво помага!

Ментата е добре познато и широко разпространено растение. Тя е мощен антиоксидант и спомага за детоксикацията на организма, повишава устойчивостта му към болести. Използва се за стоматологични, орални, козметични и много други цели, влиза в състава..

публикувано на 27.06.22 в 13:25

Защо не бива да пием алкохол по време на полет?

Дори малки количества алкохол могат да предизвикат пристъпи на паника в самолета, казва Сергей Волга, главен лекар в медицинската клиника на международното летище "Шереметиево". Установено е, че дори малките дози алкохол предизвикват..

обновено на 23.06.22 в 13:46

5 храни които е добре да консумираме на гладно или на празен стомах. И те са?

Освен, че е важно е да внимаваме каква храна приемаме, добре е да знаем по кое време на деня е подходящо да консумираме определени храни.  Всеизвестно е, че закуската е важно хранене, в зависимост от нейното количество и съдържание, тя може да ни..

публикувано на 21.06.22 в 16:50

Кои храни са вредни за децата, а и с какво?

Някои храни имат вредно въздействие върху имунитета и здравето за децата. Според експерти на първо място е захарта. Консумацията на няколко лъжици захар, би могла да понижи имунитета при децата от 4 до 6 часа. Вредно въздействие върху детето..

публикувано на 17.06.22 в 17:15

Да се чувстваме добре на 50. Кои са факторите, които влияят?

Известно е, че метаболизмът естествено се забавя с възрастта. Специалистите посочват няколко вредни фактора, които е добре да знаем, за да се чувстваме добре, когато достигнем до 50-годишна възраст. Мнението им е цитирано от портала за..

обновено на 16.06.22 в 11:49

Консултирайте се с лекар, преди да приемате витамини и добавки

В ежедневието ни, изпълнено с динамика и стрес, приемът на  витамини след хранене е обичайно действие, почти толкова регулярно, колкото ранното сутрешно кафе, което рядко пропускаме. Добре е да знаем, че прекаленият прием на витамини може да бъде..

публикувано на 14.06.22 в 14:21