Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Да се чувстваме добре на 50. Кои са факторите, които влияят?

Известно е, че метаболизмът естествено се забавя с възрастта. Специалистите посочват няколко вредни фактора, които е добре да знаем, за да се чувстваме добре, когато достигнем до 50-годишна възраст. Мнението им е цитирано от портала за..

обновено на 16.06.22 в 11:49

Консултирайте се с лекар, преди да приемате витамини и добавки

В ежедневието ни, изпълнено с динамика и стрес, приемът на  витамини след хранене е обичайно действие, почти толкова регулярно, колкото ранното сутрешно кафе, което рядко пропускаме. Добре е да знаем, че прекаленият прием на витамини може да бъде..

публикувано на 14.06.22 в 14:21

Едно яйце на ден понижава риска от инсулт. Гарантирано!

Консумацията на яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и инсулт, сочи проучване на Пекинския университет.   Учените установили, че ако консумираме дори по едно яйце дневно, това ще увеличи "добрия" холестерол в организма, известен..

публикувано на 13.06.22 в 16:10

Как да облекчим сковаността и зрението при работа пред компютър

Все по-голям процент от работата в съвременния свят извършваме пред компютъра. Често това може да е свързано с продължително взиране в екрана на монитора, което от своя страна може да се окаже предизвикателство за нашия организъм. Главата и шията..

публикувано на 09.06.22 в 12:02

5 правила за предпазване от болести, предавани чрез храната

Смята се, че над 200 болести могат да се предават чрез храната. Освен че застрашават здравето, заболяванията, причинени от храни , водят и до материални разходи. Организацията на обединените нации изчислява, че опасната храна струва на бедните и..

публикувано на 08.06.22 в 12:56

През лятото е добре да ограничим мазните, пикантни и пържени храни

Усвояването на тежки храни от организма изисква по-голяма метаболитна активност, което може да е предпоставка за повищаване на телесната температура. Лекарите често съветват, че през лятото трябва да ограничим храните, които са трудни за..

публикувано на 07.06.22 в 13:52

Дъвката без захар – убиец на бактерии

Стоматологът д-р Алексей Антипенко съветва  да заместим употребата на дъвки със съдържание на захар, с  дъвки без захар, като разкрива, че именно те обезсилват бактериите в устата и ги унищожават. "Бактерията възприема молекулата на заместителите..

публикувано на 06.06.22 в 13:35

Консумацията на повече солена храна – сигнал за здравословен проблем

Ако обичаме да похапваме повече солени храни , това може да е сигнал за възникнал здравословен проблем.  Диетологът Елена Соломатина изброи възможните здравословни проблеми, които може да са предпоставка за внезапното влечение към солената храна:..

публикувано на 03.06.22 в 13:10

Ароматизира, тонизира и лекува тялото: Жасминът – познат и непознат

Още в древен Китай жасминът е смятан за лек. В наши дни неговият аромат и лечебни свойства също са широко известни. Смята се, че мирисът на жасмин възстановява енергийната обвивка на човека, т.е. човешката аура. Затова ароматът му се смята..

публикувано на 02.06.22 в 12:54

С боровинки запазваме ума бистър и при напредване на възрастта

Известно е, че храната която консумиране оказва влияние на организма с течение на времет о. Някои храни могат да увредят паметта ви и да увеличат риска от невродегенеративни разстройства, докато други могат да помогнат за предотвратяване на когнитивни..

публикувано на 01.06.22 в 13:57