Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

Руслан Мъйнов: В малка България липсва усещане за единение, за братство

Руслан Мъйнов няма нужда от представяне. Името му е добре познато на българите вече 20 години. Актьор, певец и телевизионна звезда. Но зад всичко това се крие един истински достоен човек - честен, добър, възпитан и категорично извън рамката на..

публикувано на 11.12.18 в 11:55

Мария Мутафчиева: Ако не си свирил стотици песни и не си пял стотици часове, няма как да си уверен на сцената

Гост на предаването "Кой кой е" на Радио София бе певицата Мария Мутафчиева от Мери Бойс Бенд . Създадена в началото на 1994 г. като трио, което свири в клубовете за музика на живо в София, групата набира голяма популярност. През януари 1995 г. към триото..

публикувано на 25.11.18 в 16:35

Непримиримият публицист Румен Леонидов между иронията на времето и Бога

Гостува ни човек, когото бих нарекъл на първо място поет, а след това: публицист, преводач, издател. Обаче той самият смята, че поет може да се нарече Христо Фотев, Константин Павлов, Иван Радоев, Дебелянов. И би било самонадеяно друг да се нарече поет...

публикувано на 19.11.18 в 19:07

Наръчник за музиканти с Дидо Петков

Какво е нужно да се превърнеш в музикант? Безброй часове уроци или едно сполучливо намигване от съдбата, когато за първи път запееш в банята. Тази седмица ви срещаме с Дидо Петков, музикантът който вече близо десетилетие доказва, че когато обичаш това,..

публикувано на 12.11.18 в 13:34
Деница Петрова

Трябва да сме активни граждани - само така ще изискаме промяната от институциите

Кои са пречките пред екологичните каузи, какво може да направи всеки един от нас, за да помогне за опазването на природата? По тези въпроси говорим с Деница Петрова , активист и ръководител на офиса на „Грийнпийс България“. Израснала във Варна,..

публикувано на 30.10.18 в 14:51
Атанас Сребрев

Атанас Сребрев: Преследвайте мечтите си с цялото си сърце

Атанас Сребрев е български актьор с над 110 роли в холивудски продукции. Ако сте гледали „Да обичаш Пабло“ с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус вероятно ви е направило впечатление, че част от филма е сниман у нас и Атанас Сребрев също участва в него...

публикувано на 22.10.18 в 12:10

Светлин Наков - вдъхновител с кауза

Гост в днешното издание на предаването е Светлин Наков. Той е софтуерен инженер, има докторска степен по компютърни науки, носител е на наградата „Джон Атанасов“ за принос към развитието на информационните технологии и информационното общество. През 2014..

публикувано на 17.10.18 в 18:32

Супер Марио в детската градина

Днес в предаването „Кой, кой е…“ ви срещаме с Марио Георгиев, който е избрал (на пръв поглед) необичайна за мъж професия.  Той е само на 26 години, чаровен, енергичен и децата го харесват. Наричат го гoсподин Марио, а понякога тайно си шушукат, че е Супер..

публикувано на 09.10.18 в 15:40
Антони Дончев

Антони Дончев: Думата "джаз" вече е опорочена, често се спекулира с нея

Антони Дончев е обединяващото звено в Биг бенда на Българското национално радио. Диригентът споделя, че оставя на интуицията да го води и, че именно тя е тази, която му помага в отношенията му с всеки един от музикантите в бенда. Антони Дончев е..

публикувано на 01.10.18 в 11:44
Темелко Темелков

Темелко Темелков: Фотографията за мен е начин да изразявам позиция

Един от най-популярните български фотографи Темелко Темелков предпочита черно-бялата фотография, защото смята, че тя казва повече и позволява на въображението да работи повече. Има смелостта да се определя като "комерсиален" фотограф, макар тази дума..

публикувано на 19.09.18 в 14:32