Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

проф. Елена Баева

Проф. Елена Баева: Още имам енергия да работя и искам да го правя

В предаването ни "Кой кой е" ви представхиме проф. Елена Баева - дългогодишен предподавател и педагог по актьорско майсторство. Ректор и основател на Театрален колеж "Любен Гройс" и зам.-ректор на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Безброй са актьорите,..

публикувано на 20.02.19 в 14:25
В България Александър Илиев е най-известен като мим, но интересите и постиженията му са безброй

Александър Илиев: Както Чаплин и Леонардо, и ние имаме 24 часа, важното е как ги живеем

Може би мнозина познават Александър Илиев, защото той работи и твори в различни сфери на културата, науката и образованието. Но срещата с него, както ще се убедите, винаги е интересна и предлага неочаквани проникновения за живота и човека...

публикувано на 11.02.19 в 14:42

Илияна Лазарова - кое е това момиче

Гост в днешното издание на предаването е актрисата Илияна Лазарова. Красива, смела и импулсивна…   Родена е в семейството на балерина и треньор по плуване. Вярва, че в живота няма случайни неща. На 15 години печели наградата Топ модел на..

публикувано на 04.02.19 в 18:41
Акад. Георги Минчев

Композиторът Георги Минчев за знаците на времето и музикалните пътеки

Георги Минчев е изключително ерудиран човек. И много фин. С впечатляваща биография. Само преди дни, на 29 януари, той навърши 80 години. Отбеляза ги в радиото, защото тази седмица всеки ден той присъства на репетициите за специалния концерт, с който..

публикувано на 01.02.19 в 12:18

Сантра: Занимавам се с всеки елемент от музиката, която правя

Сантра започва музикалната си кариера на шестнадесет години. На шестгодишна възраст Сантра започва без уговорки и с много малко усилия да борави с клавиатурата на пианото. През 1998 година за първи път записва в студио, а през 1999 година тя е..

публикувано на 24.01.19 в 16:52
Сандра Алексиева

Кулинарът Сандра Алексиева: Рецептата за щастието е да правиш само нещата, които обичаш

Тя е красива и лъчезарна, заредена с много енергия и позитивни емоции. Родена е, за да бъде щастлива, а кухнята е голямата й любов. Така можем да опишем Сандра Алексиева -  кулинарен блогър, създател на популярния сайт „1001 рецепти“ и водещ на онлайн..

публикувано на 14.01.19 в 14:30

Йорданка Христова - артистката от София, аплодирана навсякъде по света

В празничното издание на "Кой Кой е" , точно на Йордановден поканихме именик - жена, която е олицетворение на думата "звезда"; жена, чийто път, кариера и живот са достоен пример за възхищение и уважение; жена, която е всеотдайна във всичко, което..

публикувано на 06.01.19 в 17:45
Пламен Пеев

Пламен Пеев открива и други свои таланти, но винаги ще прави театър

В последния брой на "Кой кой е" за 2018-а, ще ви накараме да се посмеете и да се просълзите с историите от живота и пътя на актьора Пламен Пеев. Роден в Хасково, започва с актьорските си мечти още от рано. И макар да са му казали, че няма да го..

публикувано на 31.12.18 в 14:43
Сара-Нора Кръстева

Сара-Нора Кръстева: На сцената трябва да даваш максимума от себе си

Изключително отдадена на балета, танцувала на почти всички континенти, и в същото време - невероятно земна и открита с хората. Такава е героинята в предаването ни "Кой-кой е" в навечерието на Рождество Христово. За примабалерината и художествен..

публикувано на 24.12.18 в 14:16
Иван Бърнев

Иван Бърнев: Учили сме се в движение на актьорско майсторство в киното

Гост в предаването "Кой кой е" по Радио София бе един човек, преживял десетки съдби благодарение на своята кариера. А това е така, защото той е актьор. Името му е Иван Бърнев. Роден е през 1973 година в Добрич, но детството му преминава във Варна...

публикувано на 17.12.18 в 11:38