Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

Насимо: Когато започвам проект, съм изцяло погълнат от него

Роден през 1979 г. в гр.Търговище. Насимо (Nasimo) или Станислав Трифонов, както е името му по лична карта, е един от най-добрите графити артисти у нас и един от първите, който създава такова изкуство в България. През последните години се утвърди и..

публикувано на 12.06.19 в 18:01

Ирена Иванова - млада, непокорна и амбициозна

Млада, непокорна и амбициозна - това е Ирена Иванова, известна като Рене Карабаш. Тя е писател, режисьор и актриса. Обича хубавата храна и се зарежда от природата. Не може да живее без книги и театър. Автор е на романа "Остайница" и стихосбирката..

публикувано на 10.06.19 в 12:11

Акад.Владимир Овчаров: Държавата е резултат от дейността и поведението на своите граждани

Не е изненада, че днешният акад. Владимир Овчаров е знаел, че трябва да стане лекар, още на 12-годишна възраст. При родители лекар и зъболекарка, (завършили във Франция) и дом, в който се е говорело главно за пациенти, лечение и здраве, съвсем..

публикувано на 03.06.19 в 17:28

Ирина Флорин: "Мога" отразява най-добре моята същност

Отдадох съзнателно около 45 години от живота си на музиката - това признание направи в студиото на Радио София певицата Ирина Флорин - гост в предаването  "Кой кой е". Тя си спомни за детските си години в плевенското село Дъбован, от което пази едни от..

публикувано на 13.05.19 в 15:10
д-р Борил Петров

Д-р Борил Петров: И за миг не съм съжалявал, че избрах да стана лекар

В "Кой кой е" се връщаме повече от 40 години назад, за да си спомним за култовия български филм на режисьора Иванка Гръбчева "Войната на таралежите" и да ви срещнем с един от любимите ни актьори от лентата, изиграл ролята на Лъчезар Пантев (Пантата) -..

публикувано на 23.04.19 в 17:48

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните..

публикувано на 17.04.19 в 17:48

Димитър Маринов (Олег в „Зелената книга“): Нужен е кураж да промениш човешките сърца

Ново национално чувство на гордост, вълнение и оптимизъм завладя страната ни след качването на Димитър Маринов на сцената на „Dolby Theater“ с българския флаг, като част от екипа на „Зелената книга“, отличен с „Оскар“ за най-добър филм, поддържаща роля..

публикувано на 25.03.19 в 14:00

Владина Цекова: Хора, правете това, което сърцето ви подсказва! Не се оплаквайте!

Поколението на 80-те години я помни като една от модните икони на България. Като жена, отгговарящя напълно на името си, Владина Цекова завлазява с красотата си страниците на изключително модните в края на социализма списания „Божур“ и „Лада“, представя..

публикувано на 18.03.19 в 12:16

Георги Павлов: В днешното общество е успех да останеш добър човек

В "Кой кой е" представяме Георги Павлов. Името му се свързва с мениджмънта на една от водещите фирми за недвижими имоти. Защо Георги Павлов? Защото той е пример за човек с харизма, респектира с брокерски познания, пленява с аналитичен ум, пътешественик,..

публикувано на 05.03.19 в 13:38

Дороти Такев: Не може да твориш готини неща с гадни хора

Дороти Такев - една от изгряващите R&B изпълнителки от София. Музикалният й живот започва, като част от вокално-театрална формация „Врабчета“, с които е участвала в много конкурси и фестивали из страната и Европа. Професионалният й път минава..

публикувано на 24.02.19 в 15:00