Проф. александър Йосифов

В музиката всичко може и нищо не може!

Известният композитор, диригент и педагог проф. Александър Йосифов, е старозагорец и Почетен гражданин на Града на липите. Авторът на над 1500 композиции във всички музикални жанрове е свързан и с Радио Стара Загора. Син е на Йоско Йосифов, директор на..

публикувано на 18.04.14 в 10:49
Керамично яйце и картичка,изработени с декупажна техника

Великденската украса – съвети от Камелия Мирчева

  Kaк художничката от Стара Загора Камелия Мирчева изработва празничната украса за дома си и какъв е планът й за Велики четвъртък. За техниките, с които да направите неповторима обстановката в дома си за Великден, можете да видите стъпка по стъпка в..

публикувано на 17.04.14 в 14:09
поручик Веселин Николов Рачев

В търсене на поручик Веселин Рачев

По време на Втората световна война България не участва в бойни действия, но е подложена на жестоки бомбардировки от англо-американските въздушни сили. По настояване на Уинстън Чърчил започват разрушителни удари по Царство България, която е немски съюзник...

публикувано на 16.04.14 в 15:27
Световната седмица на хомеопатията

Световна седмица на хомеопатията в България

В сезона на цветната пролет, когато всичко се възражда отбелязваме и Световната седмица на хомеопатията, около рождената дата на създателя на нетрадиционния метод д-р Самюел Ханеман, роден 1755г. Не е тайна, че хомеопатията в България става все по-активна,..

публикувано на 14.04.14 в 15:43
Стефан Делев с трупата от ГПЧЕ "Ромен Ролан"

Международният фестивал на франкофонския театър отново гостува в Стара Загора

Днес в Стара Загора се откри 21-вият Международен фестивал на франкофонския театър. Той ще продължи до 13 април. 18 ученически групи ще вземат участие, като представители на Стара Загора ще бъдат възпитаници на ГПЧЕ „Ромен Ролан” с ръководител Стефан Делев...

публикувано на 11.04.14 в 16:48
"All shook up"

"Разтърсващ" комедиен мюзикъл гостува в Стара Загора

Клубът „Broadway Performance Club" е студентска организация към Американския университет в България. От 2007 година насам представя пред българската публика продукции на високо ниво, следвайки бродуейския модел. „All Shook Up” /Разтърсване/ е комедиен..

публикувано на 11.04.14 в 15:53
Музей на авиацията в Крумово

Ден на отворени врати в Музея на авиацията в Крумово

Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката (12 април) с Ден на отворени врати. Празничната програма започва още от 11 април, петък. Гостите на музея ще могат да участват в..

публикувано на 11.04.14 в 12:56
Даниел Николов-лъчезарен и винаги усмихнат

Даниел Николов покорява поредния конкурс

"Уникален глас, очарователно сценично присъствие и харизма"- това са думите, които описват деветокласника от старозагорското НУМСИ „Христина Морфова” – Даниел Николов. Той от години с лекота печели първите места по певческите конкурси в страната. Последният..

публикувано на 11.04.14 в 10:56
Фестивал в Севлиево

Първи национален фестивал “Семе българско” в Севлиево

На 12 –ти и 13-ти април в Севлиево се провежда първи Национален фестивал “Семе българско”. Под мотото “От кълна до върха - все българско” повече от 50-сет участници ще представят традиционно български култури, породи и дейности. Сред тях са Добруджански..

публикувано на 11.04.14 в 10:18
Ракия фест

Стартира Фестивал на ракията

За втора поредна година у нас ще се проведе Балкански фестивал на ракията. Тази година домакин ще бъде морската столица- Варна. Събитието ще се случи в дните от 10 до 12 април. Организаторите  определят салатата като най-доброто мезе за традиционната..

публикувано на 09.04.14 в 14:53