Малка театрална компания

Нов театрален проект "От Кулата" представя атрактивно улично куклено майсторство

"Малка Театрална Компания" е създадена от група приятели влюбени в театъра. Тяхната цел е да създават спектакли, които са не просто изпипани, а вълнуващи и вдъхновяващи. Професионалната подготовка, талантът и опитът им са от полза в тази задача, но към тях..

публикувано на 04.02.14 в 17:16
Snowbord

За първи път у нас фестивал събира музика и спорт

“The Big White Powder” се провежда за първи път у нас, с цел да се съберат на едно място музика и зимни спортове – ски, сноуборд, сноукаяк. Уникалният за България проект следва нова тенденция в Европа и е по идея на Том Тоут, продуцент на фестивала..

публикувано на 04.02.14 в 14:54
екип на "БГ история"

Студенти популяризират българската история чрез лекции по училищата

От близо година съществува сайт и фейсбук група “Българска история” на петима млади ентусиазирани стиденти. ”Приятели сме от училище, а сега продължаваме образованието си в в различни университети. Всеки от нас има разнообразни интереси и занимания и това,..

публикувано на 04.02.14 в 13:10
operata

Операта в месеца на любовта

Какви са изненадите в афиша на Държавна опера, Стара Загора за Месеца на любовта. Кои са постановките и защо не бива да пропускаме тази вечер от 19,00 ч. танцовия спектакъл „Споделено пространство” -подробностите от интервюто на Мария Стефанова с ..

публикувано на 03.02.14 в 17:34
фотография на Евелина Петкова

Дизайнерът Анна Маркова радва децата с ръчно изработени кукли

Мисията на Анна Маркова е да стопли повече детски сърца с авторски изработени играчки, декорации и бебешки спални комплекти. Всички продукти са с уникален дизайн, ръчно изработени от естествени материали, предимно 100% памук. Всяка една кукла е уникална,..

публикувано на 31.01.14 в 15:12
"Шепа лъскави череши"

" Шепа лъскави череши" представи поетесата Мария Донева пред старозагорци

Мария Донева е родена в Стара Загора, завършила е българска филология в Софийски университет "Свети Климент Охридски". Печелила е награди от престижни литературни конкурси.  Работи в Постоянния театър към Държавна психиатрична болница "Д-р Георги..

публикувано на 17.01.14 в 14:58
Нели Андреева

Българска песен отново "взриви" интернет

Българската песен “Малка мома” възхити света. Нейната история започва от 1995 г., когато солистката на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” Нели Андреева написва текста и музиката към него. Най – голяма популярност “Малка мома си са Богу моли”..

публикувано на 17.01.14 в 14:34
Непал

Казанлъшкият пътешественик Илиян Дончев снима тетралогия за Хималаите

Няколко пъти вече инж. Илиян Дончев пътува до места, които са посещавали малцина. След експедицията си в “забранените кралства” на Хималаите – Бутан, Сиким, Мустанг и Непал, той прави  достъпна за масовия зрител уникалната култура и суровата екзотика..

публикувано на 17.01.14 в 14:19
Изложба "Сватбени обреди на етносите в Шумен"

А да са сватиме, а да са сродиме

На 15 ноември 2013 г. (петък) от 16:00 часа в Музея на религиите в Стара Загора ще бъде открита изложба на сватбените обичаи, с която гостува Регионалният исторически музей в Шумен. Изложбата е посветена на международния ден на толерантността – 16 ноември...

публикувано на 13.11.13 в 17:48
Фестивал на ракията

Фестивал на ракията

Balkan Rakia Fest, посветен на ракията и високо алкохолните напитки, се провежда от 24 до 26 октомври 2013 година в гр.София. Ракията е една напитка, която съпътства бита и културата на всички балканските народи. Учените все още спорят дали е полезна и може..

публикувано на 25.10.13 в 15:06