Митрополит Киприан дирижира Старозагорската опера на брега на яз. "Копринка"

Тази вечер от 20 часа е последният концерт на Старозагорската опера от програмата на Празниците на тракийските царе. Мястото отново е на брега на язовир "Копринка", край древната столица на траките - Севтополис, където митрополит Старозагорският..

публикувано на 03.09.22 в 12:47

Джаз лектория на Мирослава Кацарова в рамките на Празниците в долината на тракийските царе в Казанлък

Тази събота, в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства от 17,30 ч. ще се проведе джаз лектория, като част от Празниците в долината на тракийските царе в Казанлък.  Неин водещ ще бъде българската джаз певица Мирослава Кацарова...

публикувано на 03.09.22 в 11:52

Изложба събира непоказвани произведения на Злати Златев

Изложба събира посмъртно част от най-добрите живописни произведения на старозагорския художник Злати Златев. Експозицията се открива днес от 18 часа в зала „Лубор Байер“ в Стара Загора, в деня, когато художникът трябваше да навърши 80 години. Близо..

публикувано на 02.09.22 в 14:47

Певицата Нети - в ролята на хубавата Елена

От 20.00 часа утре вечер на брега на древния Севтополис " Държавна опера" - Стара Загора представя "Хубавата Елена".   Оперетата на Жан Офенбах е под режисурата Славчо Николов.   Стенографията и костюмите са поверени на Ана Мария Токаджиева и на Иван..

публикувано на 31.08.22 в 15:39

"Нямаш право" - двадесетото ново парче от проекта "Пеещи артисти" (видео)

20-та песен от проекта "Пеещи артисти" ви представяме днес: Тя се казва "Нямаш право" .    Гласът в песента е на Весела Делчева - певица от жанра на мюзикъла, солистка в Софийската опера и балет.  "Нямаш право" е второ нейно  участие в музикалната..

публикувано на 01.09.22 в 10:10

Гласът на Васил Бараков оживява чрез „Златния фонд“ на БНР в изложба за 120-ата годишнина от рождението му

Изложбата „Територии на меланхолията", посветена на 120-ата годишнина от рождението на художника Васил Бараков, беше открита в Художествената галерия в родния му град Казанлък. Експозицията е под патронажа на Министерството на културата и в партньорство с..

обновено на 30.08.22 в 12:07

Дарителска кампания и базар на книгата организират в Казанлък

    Тази година сред съпътстващите събития на Празниците в Долината на Тракийските царе са Б азар на книги и дарителска кампания “Остави книга, вземи книга безплатно! “. Инициативите са част от кампанията на община Казанлък, Библиотека „Искра“,..

публикувано на 30.08.22 в 08:11

Фотограф събра в снимки историята на паметника на Бузлуджа

Известният казанлъшки фотограф-художник Бедрос Азинян събра в снимки историята за паметника на връх Бузлуджа. Луксозното издание съдържа 363 фотоса, които разказват как е започнало строителството през 1974 година, разкриват трудностите при изграждането..

обновено на 28.08.22 в 19:23

9-годишен талант подготвя втора изложба в Стара Загора

"Ако си свикнал да рисуваш - тогава е лесно, а най-важното е да се забавляваш". Това е веруюто на 9-годишната Петя Бъчварова, която отсега се радва на страхотна предстояща есенна емоция. А това е откриването на втората й изложба в Стара Загора. Заради..

публикувано на 28.08.22 в 13:12
Община Стара Загора

Културен афиш на община Стара Загора 29 август – 4 септември

Културен афиш  29 август – 4 септември 29  август, /понеделник/ Вълшебна библиотека.Програма „В страната на загадките”:Пътешествие в миналото –Бермудски триъгълник; Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка„..

публикувано на 26.08.22 в 16:59