Евродепутатът д-р Атидже Алиева-Вели гостува в Тракийския университет

Евродепутатът д-р Атидже Алиева-Вели гостува на Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора проф. Добри Ярков.  В края на визитата си тя обърна внимание на мястото, което Тракийският университет заема на картата на европейските..

публикувано на 08.12.23 в 13:26

Всеки си спомня за първия студентски празник

Няма бивши студенти е твърдение, което често можем да чуем на 8-ми декември. Или това е празник, още един повод за "поливане". Те са на различна възраст, учили са в различни години и университети, но всички са запазили спомени за своя първи студентски..

публикувано на 08.12.23 в 13:19

Реплика на факел от Олимпийските игри през 2004-та, се включва в търга на ПФК "Берое" за Хубчев

Фланелка и топка на дългогодишния капитан на "Берое" Иво Иванов се включват в последния, четвърти етап от благотворителния търг на ПФК "Берое" в подкрепа на Петър Хубчев.  Един от легендарните треньори на отбора под Аязмото се бори с коварно заболяване и..

публикувано на 08.12.23 в 13:16

„Всички дни ще се казват неделя“ с Добромир Банев, защото „В понеделник ще е късно“

“Всички дни ще се казват неделя“ е новата книга на Добромир Банев, един от най – обичаните и цитирани български поети. Книга, която се чете на един дъх. Неделята е време, което отделяме за човека до себе си или за любимите си занимания. Ден на..

публикувано на 08.12.23 в 12:57

Урок по родолюбие: За род, Родина и Левски

Ученици от старозагорската гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" се включиха в кампанията за изкупуване на артефакти, свързани с Васил Левски, от частни колекционери.   В основата й е историкът Иван Тренев и "Културна революция"...

публикувано на 08.12.23 в 12:22

Общинският съвет в Казанлък ще обсъжда повторно състава на постоянните комисии

На извънредно заседание на 11 декември (понеделник) в зала "Инфра" Общинският съвет на Казанлък ще гласува приемане на принципи за изграждане на постоянните комисии и определяне на техния брой, предмет на дейност, ръководство и състав за мандат 2023 -..

публикувано на 08.12.23 в 11:06

Тази вечер палят коледната елха в Павел баня

Коледната елха  ще грейне в Павел баня в 17:00 часа, когато кметът Иса Бесоолу и децата на общината ще запалят светлините й. След това празнична заря ще озари небето над града. И тази година така дългоочакваният коледен базар – изложба ще събере..

публикувано на 08.12.23 в 10:00

През декември можем да сменим личния си лекар

До края на месец декември можем да сменим личния си лекар. Всяка година от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември здравноосигурените лица могат да променят избора си на общопрактикуващ лекар, припомни д-р Жулиета Здравкова, директор на РЗОК – Стара..

публикувано на 08.12.23 в 09:43

Честит празник, студенти!

Студентският празник датира още от 1903 г., когато се е чествал 15-годишният юбилей на Софийския университет. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото висше училище в България да има "по-особен, свой празник"...

публикувано на 08.12.23 в 08:00

Сняг вали на старопланинските проходи

Сняг вали на старопланинските проходи "Шипка" и "Република" , пътните настилки са заледени и обработени, съобщават от Областното пътно управление в Стара Загора.  Частично заледени са пътищата в градовете Шипка, Павел баня, Гурково и Мъглиж.  На..

публикувано на 08.12.23 в 06:45