Строителни материали паднаха върху оживен тротоар в Стара Загора

Строителни материали паднаха върху оживен тротоар в централна градска част. Инцидентът станал в късния следобед в понеделник на ул. „Цар Иван Шишман“ 56 в Стара Загора. Свидетели определят случката като случаен инцидент, а продавач в магазин под..

публикувано на 09.08.22 в 14:10

Слънчезар Цанков: Очаквам добри вести от Любляна за двойката Киров - Михалев

Тези дни словенската столица Любляна е домакин на Европейското първенство за ветерани по бадминтон. Старозагорската двойка Тихомир Киров- Пламен Михалев ще участва и ще защитава трофея си отпреди две години. "Любляна е домакин на първенството..

публикувано на 09.08.22 в 11:55

Режат 33 дървета на "Военен терен"

За масова сеч на многогодишни дървета в района на бившата военна болница в Стара Загора, сигнализираха наши слушатели. Режат се поголовно, счупена е и оградата, както и една лампа, споделиха бдителни старозагорци. „Резитбата на една част от..

публикувано на 09.08.22 в 11:45

Започна продажбата на билети за оперните спектакли на яз. "Копринка"

Продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора на брега на язовир „Копринка" вече започна от началото на тази работна седмица.  Това съобщиха от пресцентъра на община Казанпък. Срещу 20 лева от Културно-информационния център..

публикувано на 09.08.22 в 10:51

Няма криза при строителните материали

Най-търсените материали са за интериорното строителство, а оборотът за грубото строителство намалява, тъй като нови обекти не се започват. Това каза Николай Благоев, управител на строителен склад в Стара Загора. На пазара няма вакуум на..

публикувано на 09.08.22 в 10:05
Казанлък

Пътуващ кинофестивал гостува в Казанлък

От 10 до 13 август жителите и гостите на Казанлък ще могат да се насладят на съвременното българско кино. Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ ще гостува в града на розите с някои от най-новите български филмови заглавия. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 09.08.22 в 09:59

Ученици от община Тунджа с интерактивни занимания в местността "Бакаджик"

За трети пореден път Община Тунджа организира безплатен отдих за ученици в местността „Бакаджик“. Това съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът на общината Димитър Димитров.  Интерактивните занимания с учениците ще се проведат от 15 август..

публикувано на 09.08.22 в 09:08

Изграждат площадки по безопасност на движението в област Ямбол

В 3 училища и 1 детска градина в област Ямбол ще бъдат изградени площадки по безопасност на движението. Това са Средно училище „Св. Климент Охридски” и Обединеното училище „Д-р Петър Берон” в Ямбол, Обединеното училище „Васил Левски” в с...

публикувано на 09.08.22 в 08:45
Jam on the River - Дебнево 2022

Фолклор, джаз и етно музика на Jam on the River - Дебнево 2022

На 12 и 13 август в подножието на Троянския Балкан ще се проведе четвъртият международен  фестивал на музиката и изкуствата Jam on the River  2022 . Нестандартният фест в покрайнините на троянското село Дебнево съчетава магията на изкуството и..

публикувано на 08.08.22 в 22:26

Пожар гори край Свиленград

Пожар избухна този следобед край Свиленград в местността „Яръка“. Пламъците са тръгнали в сухи треви и са се прехвърлили в акациева гора. Работата по гасенето е затруднена заради силния вятър. Огънят вече е обхванал и местността "Брантията" ...

публикувано на 08.08.22 в 18:34