Щедрият вторник – 28 ноември е празник на дарителството и доброволчеството

Над 100 държави по света ще отбележат 28 ноември като Щедрия вторник. Днес е празникът на дарителството и доброволчеството. За шести път България ще се включи в световната инициатива. Официален партньор на кампанията у нас е фондация "BCause". В Щедрия..

публикувано на 28.11.23 в 09:40

Георги Вулджев: В Бюджет 2024 разходите продължават да растат по-бързо от приходите

Проектобюджетът за 2024г., предложен от правителството, отново не включва никакви съществени реформи. Този извод в ефира на Радио Стара Загора направи икономическият анализатор от Експертния клуб за икономика и политика(ЕКИП) Георги Вулджев...

публикувано на 28.11.23 в 09:27

Продължава отстраняването на щетите в община Стара Загора след силната буря

Паднали дървета и клони в резултат на силната буря през уикенда са причинили щети на осем автомобила на територията на старозагорска община. Към днешна дата в региона има отделни сигнали за липса на електричество. Екипи на Общината и EVN продължават..

публикувано на 28.11.23 в 09:23

Отрицателни температури с превалявания от сняг на проходите "Шипка" и "Република"

Времето в областта е предимно ясно, като температурите са в итервал от -7 до 2 градуса. Сняг вали само на проход „Шипка“.  На проход „Република“ времето е ясно температура е – 5 градуса. Пътните настилки са частично заледени и обработени, информира..

публикувано на 28.11.23 в 07:27

Пламен Липенски: Адаптацията на южноамериканските футболисти към метеорологичните условия е по-трудна

Като трудна, но сладка определи победата с 2 на 1 при домакинството на "Хебър" помощник-треньорът в щаба на "Берое" Пламен Липенски. Като негативен момент от двубоя той посочи червения картон на Леандро Годой, който ще го извади от следващия мач...

публикувано на 27.11.23 в 18:00

В Старозагорския административен съд продължава делото срещу вота за общински съветници в Раднево

В Старозагорския административен съд се проведе поредното заседание по делото срещу вота за общински съветници в Раднево. То е образувано по жалби на кандидати от листата на местната коалиция  „Българска социалдемократическа партия-ЗНС“ и на коалиция..

публикувано на 27.11.23 в 17:24
с. Мъдрец, 21 ноември 2023

След три седмици започна извозването на отпадъците от четири гълъбовски села

Жители на гълъбовското село Мъдрец сигнализираха, че контейнерите им за смет са препълнени . По думите на кмет на община Гълъбово Николай Тонев, проблемът е, че част от техниката на общинската фирма, която почиства селата, се е развалила. Той..

публикувано на 27.11.23 в 17:13

Няма затворени пътни участъци на територията на Ямболска област

Ямболска област продължава разчистването на паднали дървета и клони по републиканската пътна мрежа,  възстановяват се и съборените от бурния вятър снегозащитни прегради. В района на пътен възел "Петолъчката" скоростта на вятъра  достигна над 100 км в..

публикувано на 27.11.23 в 16:48
стадион Берое

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за съвместно ползване предлагат от "Възраждане"

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на СНЦ „Клуб лека атлетика Спартак” по график, съвместно със СНЦ „Клуб лека атлетика Берое”. Предложението е на общинските съветници от  ПП „Възраждане“, съобщават..

публикувано на 27.11.23 в 16:43

Увеличават се пациентите с грипни и вирусни инфекции

През този период от годината се наблюдава увеличение на вирусните инфекции, което е характерно за зимния сезон. Студеният климат и повишената влажност на въздуха са най-честата причина за покачване на заболеваемостта. Това каза за Радио..

публикувано на 27.11.23 в 16:34