Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Петков от Лясковец ще обжалва наложения му постоянен арест

Снимка: Катя Чорова

53-годишният Петко Петков от Лясковец, който уби един спецполицай и рани други трима, обжалва постоянния арест, наложен от Окръжния съд във Велико Търново. Делото по неговата жалба е насрочено утре в Апелативния съд.

Обвиненият в умишлено убийство на полицай Петко Петков иска от Апелативния съд мярката му за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена в по-лека - домашен арест или лечение в затворническа болница, без да е окован с белезници.

При полицейската акция за изземване на незаконното оръжие в дома му Петков беше прострелян в корема и под засилена охрана е на лечение във великотърновската болница. Според осведомени едната ръка на агресивния пациент е прикована с белезници към леглото.

Окръжните магистрати взеха решение за неговия постоянен арест на заседание в реанимацията, тъй като Петков не можеше да бъде транспортиран до съдебната зала. Сега той е заявил, че не желае да се явява лично и делото по жалбата ще бъде гледано в Съдебната палата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цацаров призова да спрат политическите и експертни спекулации по случая "Лясковец"

Освен действията на служителите на МВР от Велико Търново и Горна Оряховица прокуратурата проверява и начина, по който е била планирана и реализирана операцията по задържането на Петко Петков от Лясковец. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров , който..

обновено на 20.03.14 в 11:48

Атанас Мерджанов: Има досъдебно производство, което ще уточни вината за случая в Лясковец

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред към НС Атанас Мерджанов коментира в "Преди всички" обсъждането в комисията на случая "Лясковец". Реагирах на колегите от ГЕРБ, че има сценарий. Още първата ни реакция..

публикувано на 20.03.14 в 09:05