Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелската армия е поразила над 322 цели на "Хамас" в Ивицата Газа през изминалата нощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Авиацията на Израел е атакувала 322 цели на Хамас тази нощ. Равносметката е близо 64  убити за три дни. Конфликтът ще бъде основна тема на спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН днес,  свикано по искане на палестинците, арабските страни  и на генералния секретар Бан Ки-мун.

Според израелската армия, общо над 750 цели на Хамас са били поразени, но заедно с това са били разрушени много жилищни сгради и повечето от десетките палестински жертви са цивилни. Военното крило на Хамас, бригадите Езеддин ел-Касем, са изстреляли тази нощ повече от 50 ракети срещу Ерусалим, Хайфа, Тел Авив , като десетина от тях са били прихванати от израелската противоракетна система. От израелска страна няма човешки жертви, но палестинските ракети стигат все по-далеч като една е паднала в Хадера на 115 км от ивицата Газа, а други две - в близост до ядрени инсталации в Димона. Конфликтът рискува да прерасне в сухопътна операция, ” ако се наложи”- посочва армията, която е струпала танкове и военни около Газа. Опитите на Египет да посредничи за успокояване на обстановката засега нямат успех и Кайро бе принуден да отвори тунела на границата си с Газа, за да приема ранени палестинци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Халед Мешаал

Организацията за ислямско сътрудничество обсъжда акция за прекратяване на израелската офанзива срещу "Хамас"

Организацията за ислямско сътрудничество ще обсъди международна акция за прекратяване на израелската офанзива срещу "Хамас" в Ивицата Газа. В Ню Йорк Съветът за сигурност на ООН ще се събере, за да обсъди нарастващото напрежение между израелци и..

публикувано на 10.07.14 в 07:39