Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено в бедственото положение в Дедево

Снимка: Цветомир Цветанов

Бедственото положение в село Дедево е отменено. Кметът на Община Родопи Пламен Спасов съобщи, че пътят към селото от Храбрино вече е проходим за леки автомобили. Опасните участъци по пътната отсечка се насипват със скална маса, но все още по трасето не могат да се движат тежки коли и камиони.

Вчера беше отменено и бедственото положение в останалите 6 села в Родопската яка - Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Бойково и Ситово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата се самосезира за наводнението в Мизия

Прокуратурата се самосезира за новоднението в община Мизия и възложи на полицията предварителна проверка, която да изясни причините за бедствието.  Районната прокуратура в Оряхово е разпоредила на разследващите да съберат в най-кратък срок - до 48 часа,..

обновено на 04.08.14 в 17:43

Председателят на БЧК: Моля транспортните фирми да отделят по един курс, за да закараме даренията от София в Мизия

Възможно е до вълна в Мизия да се достигне дори ако едновременно се изпусне водата от язовирите там. Много възможно е да е причинена и от дигите след града, които са отприщили водата. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Любомир..

публикувано на 04.08.14 в 17:10

Пернишки пожарникари ще помагат в Мизия

В помощ на спасителните екипи в наводнения град е заминал екип на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи директорът Емил Марков. " Изпратихме трима колеги с мотопомпи и лодка", обясни Марков. Те ще останат в..

публикувано на 04.08.14 в 15:17

Отмениха бедственото положение в шест села в "Родопи", Дедево бедства в пътна изолация

Бедственото положение в шест от седемте села в община „Родопи” е отменено от 13 ч. този следобед – съобщи кметът на общината Пламен Спасов.  Мярката не важи за село Дедево, което е изолирано, заради затворения от снощи 9-километров път от Храбрино до..

публикувано на 03.08.14 в 15:34