Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жандармерията поема охраната на наводнените домове в Мизия

| обновено на 04.08.14 в 21:12
Снимка: БТА

Прокуратурата се самосезира за бедствието в Мизия и възложи на полицията предварителна проверка, която да изясни причините за бедствието. Към този час се очаква жандармеристи да поемат охраната на наводените домове. В бедстващия град цял ден продължиха спасителните операции. 

Районната прокуратура в Оряхово се самосезира и разпореди на полицията в най-кратък срок, до 48 часа, да направи предварителна проверка на причините за наводнението. Ще се съберат данни за състоянието на коритото на река Скът и язовирите в община Мизия. Ще се вземат становища на метеоролози, хидролози, общини и други ведомства. Същевременно Окръжната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство за смъртта на единствената жертва на бедствието.

Трети ден 80 на сто от град Мизия е залят от придошлите води на река Скът. И днес спасителните екипи евакуираха хора от наводнените им домове и с лодки извозваха други до къщите им, които са във вода, за да се снабдят с вещи от първа необходимст. Започна първоначалният оглед на щетите от поражението. Засега данните са за 104 рухнали постройки. Към този час охраната на наводнените домове поема жандармерията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Положението в Мизия остава бедствено

Положението в град Мизия остава бедствено. Най-малко 100 постройки са разрушени. Вече е и образувано едно досъдебно производство във връзка с водния ад, който отне човешки живот. Спасителните екипи с лодки осигуряват достъп на бедстващите до..

публикувано на 04.08.14 в 19:36

Прокуратурата се самосезира за наводнението в Мизия

Прокуратурата се самосезира за новоднението в община Мизия и възложи на полицията предварителна проверка, която да изясни причините за бедствието.  Районната прокуратура в Оряхово е разпоредила на разследващите да съберат в най-кратък срок - до 48 часа,..

обновено на 04.08.14 в 17:43

Председателят на БЧК: Моля транспортните фирми да отделят по един курс, за да закараме даренията от София в Мизия

Възможно е до вълна в Мизия да се достигне дори ако едновременно се изпусне водата от язовирите там. Много възможно е да е причинена и от дигите след града, които са отприщили водата. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Любомир..

публикувано на 04.08.14 в 17:10

Авариен екип от Русе е готов да тръгне към Мизия

Авариен екип от 8 души е в готовност да тръгне в помощ на пострадалите от наводненията в град Мизия през последните дни, съобщи днес областният председател на Българския червен кръст в Русе д-р Руденко Йорданов. На място вече работи психологът Павлин Петров..

публикувано на 04.08.14 в 16:42

Хората в Мизия започнаха да търсят достъп до наводнените си домове

След втората бедствена нощ хората в Мизия започнаха да търсят достъп до наводнените си домове в опит да се върнат доколкото е възможно към нормалния ритъм на живота си. Разливът на река Скът, който потопи под пода 80 на сто от града, се е отдръпнал с..

обновено на 04.08.14 в 13:11