Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ненков спря процедурата по отстраняване от длъжност на директора на "Пирогов“

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е прекратил процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на "Пирогов", болница "Георги Странски" и СБАЛ по онкология в София. Започнала е и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения.

Според проф. Стоян Миланов смяната му е свързана с това, че винаги е стоял зад колегите си по повод проблемите на здравната система. Той подчерта, че болницата ще обслужва пациентите нормално.

Медицинският съвет на "Пирогов" и членовете на синдикатите в болницата остро протестират срещу начина на вземане на решение за отстраняването на проф. Миланов от бившия министър на здравеопазването Таня Андреева. Това се казва в декларация на Съвета до здравния министър Мирослав Ненков.

Бившият здравен министър Таня Андреева е отстранила директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов малко преди идването на власт на служебното правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проф. Стоян Миланов: Актът на министър Андреева е обида към институцията "Пирогов"

Две седмици преди да предаде поста, министърът на здравеопазването Таня Андреева е отстранила директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов. Това показва справка, направена в Търговския регистър от вестник "Труд". Професор Стоян Миланов потвърди пред..

публикувано на 07.08.14 в 10:00