Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Василева: Държавата носи отговорност за състоянието на "Напоителни системи"

Снимка: agrozona.bg

Държавата носи отговорност за тежкото финансово състояние на дружеството "Напоителни системи", каза в предаването "Преди всички" Светла Василева от КНСБ. Според нея години наред дружеството е източвано, като един от примерите за това са извадените и продадени за скрап тръби за напояване:
 

Защо не попитаме къде са парите от тръбите? Точно това беше, за да се оздрави дружеството. Ние дочуваме, че страшно много милиони са взети от тези тръби. Къде са? Тези тръби са държавна собственост. Защо трябваше да отидат в партийни каси или в частни дружества? Тези всички договори се намират в прокуратурата, но няма ли едно правителство, което да направи всички усилия и да покаже справедливост, отговорност?

Със заповед на земеделския министър в предишното правителство Димитър Греков продажбата на тръбите е спряна, припомни Василева: Но договорите, които са сключени с тези дружества, които вадят тръбите, те си продължават и трябва да ви кажа, че са дължими неустойки точно по тези договори.

Днес в два от клоновете на "Напоителни системи" протестират предупредително заради неизплатени заплати. В понеделник синдикатите ще вземат решение за национални протестни действия, каза още Светла Василева от КНСБ.

Интервюто на Веселина Миланова със Светла Василева можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Работниците от "Напоителни системи" започват предупредителни протести

Работниците от държавното дружество "Напоителни системи" започват предупредителни протести заради неизплатени заплати. На едночасов протест днес излизат в клоновете "Мизия", обслужващ района на Враца и Монтана, и "Долен Дунав" в Търговище. Ако държавата..

публикувано на 03.09.14 в 07:19

Работниците от „Напоителни системи” започнаха предупредителни протести

Работниците от държавното дружество „Напоителни системи” започнаха предупредителни протести заради неизплатени заплати. Служителите от „Напоителни системи“ - Търговище протестираха предупредително един час заради неплатени заплати и осигуровки...

обновено на 03.09.14 в 15:21