Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт иска правителство на националното спасение

| обновено на 06.10.14 в 17:39
Снимка: БГНЕС
За правителство на националното спасение и за законова изолация на ДПС чрез промени в Изборния кодекс, се обявиха лидерите на Патриотичния фронт. Първата задача на всички партии в новия парламент трябва да е постигането на национален консенсус по основните проблеми пред страната, посочи Валери Симеонов.

В едно правителство на националното спасение могат да се включат без ДПС всички партии, които го желаят, но тези партии трябва да се разпишат под тази програма от няколко точки, най-важни десетина основни проблема, обясни той.

Премиерът и министрите в този кабинет трябва да се определят едва след очертаването на програмата, която трябва да решават. България има нужда от стабилно управление, а не от избори на три месеца, но постигането на стабилност няма да се случи на всяка цена, коментира и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Ние в конфигурация, в която нещата ще се натъманяват само и само за да се влезе във властта, няма да участваме. При 48 процента избирателна активност победители няма. Има една партия, която е взела най много проценти, но ако изчислите тези 33 процента на по-малко от 50 процента гласували, това са 15 процента от българските граждани. И ако българските политици продължават да разсъждават по същия начин - аз победих и на мен ми се полага, няма как да се получи. Егото - в джоба, каза Красимир Каракачанов.

Другото важно за коалицията е изолацията на ДПС.

С всички възможни конституционни законови средства, включително с искане за забраната на тази протурска партия. Всъщност ДПС губи електората си, така смятаме ние, в традиционно силните си области, така наречените техни крепости, което компенсират с масово купуване на цигански гласове, там, където е нямало нито един турскоговорящ, както е в Северозападна България например, посочи Симеонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЦИК обяви резултатите при 100% първично обработени протоколи от секционните комисии от страната

При 100 процента първично обработени протоколи на секционните комисии от страната ГЕРБ получава 32,66 % от гласовете, "БСП лява България" – 15, 41 на сто, ДПС – 14,83, Реформаторският блок – 8,88 на сто, Патриотичният фронт е със 7,28, а "България..

обновено на 06.10.14 в 20:24

ГЕРБ ще се опита да състави кабинет на малцинството

ГЕРБ ще се опитат да съставят кабинет на малцинството, стана ясно след заседание на ръководството на партията. Кабинет на малцинството ще има, разговорите ще се водят с всяка политическа партия, спечелила място в парламента, направиха уточнението..

публикувано на 06.10.14 в 14:31

Красимир Каракачанов: Няма да участваме в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство

Красимир Каракачанов ,   лидер на ВМРО, която е част от Патриотичния фронт, заяви на пресконференция, че формацията няма да участва, по думите му, в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство , визирайки съставяне на правителство. За..

публикувано на 06.10.14 в 13:29