Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кънев: Желанието на ГЕРБ да работят с Пеевски и Бареков е причината за прекъсването на преговорите

| обновено на 16.10.14 в 10:14
Снимка: БГНЕС
Желанието на ГЕРБ да работят с ДПС и с България без цензура е истинската причина за прекъсването на преговорите между формацията на Бойко Борисов и Реформаторския блок, заяви в "Преди всички" лидерът на ДСБ Радан Кънев:

Моето впечатление от пресконференцията е, че това е основен проблем на ГЕРБ. Желанието да работят с Пеевски и с Бареков е това, което ги е накарало да прекъснат преговорите.

Ние казваме - всички партии, които са били опозиция на кабинета "Орешарски", могат днес да работят заедно.


Виждаме, че ГЕРБ са влезли в тези преговори с намерение да потърсят повод да ги прекъснат. Надявам се, че разумът ще надделее и че това тяхно намерение през следващите дни ще бъде смекчено.

По въпроса за България без цензура Кънев каза:

Това е политическа формация – продукт на това, което ние искаме да демонтираме от българското общество. Да не говорим, че сега в настоящото Народно събрание една значителна част от него е пряко свързана със схемите на господин Ковачки и с един модел на правене на избори, който всички ние и цяла Европа отхвърляме категорично като много опасен и порочен. 

Според Радан Кънев ГЕРБ са тези, които трябва да вземат решение за продължаване на разговорите.

Интервюто на Таня Величкова с Радан Кънев можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Коалиционно правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок е невъзможно към този момент

След продължилите близо 7 часа разговори между ГЕРБ и Реформаторския блок стана ясно, че към този момент коалиционно правителство между двете формации е невъзможно. От ГЕРБ прекъснаха разговорите с реформаторите с мотива, че нямат гаранции с кого..

обновено на 16.10.14 в 07:22

Борисов: ГЕРБ ще даде шанс на Реформаторския блок за още един кръг преговори за съставяне на правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще даде шанс на Реформаторския блок за още един кръг преговори за съставяне на правителство. След 7-часовите разговори вчера стана ясно, че според ГЕРБ сформирането на коалиционен кабинет с реформаторите..

публикувано на 16.10.14 в 08:32