Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в района на парламента

Снимка: БТА
При засилено полицейското присъствие в района на парламента се провеждат два протеста. 

Пет или шест протеста ще се обединят този следобед пред сградата на парламента, съобщиха за "Хоризонт" източници от СДВР. Освен протеста, който е от едната страна на парламента - между пространството на Народното събрание и Светия синод, на граждани от Кюстендил и Дупница, от другата страна на Народното събрание - в градинката до Софийския университет, протестират членове на "България без цензура". Около 14 часа се очаква от третата страна на парламента да дойдат недоволни служители в КТБ. Още два протеста са дали заявка за този следобед. Не е ясно срещу какво протестират те и кои са участниците в тях.

Заради всичко, което се случва, около парламента има стотици служители на жандармерията, на специалните полицейски сили и на общинска полиция. Въпреки това протестите към момента преминават мирно и без напрежение. Кметът на Кюстендил призова протестиращите да не нарушават зоната за сигурност, определена от полицията, за да не се стига до някакви инциденти. Хората отново искат промяна на избирателната система.

От звуковия файл можете да чуете репортаж от протестите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици недоволни от избора на Бат` Сали протестират в София и Дупница

Стотици недоволни от избора на Александър Методиев за депутат от Кюстендилско пристигнаха в София, за да протестират с искане за промяна в Избирателния кодекс . Хората от Кюстендил и Дупница подминаха централата на ДПС, след като стояха там около 15-ина..

обновено на 27.10.14 в 12:55