Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян все още са с нарушено електрозахранване

| обновено на 27.10.14 в 18:11

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян остават с нарушено електрозахранване заради тежките метеорологични условия в последните дни. Най-тежка остава обстановката в община Троян. В населените места без ток са прекъснати и телефонните връзки. Кметът на Троян Донка Михайлова обяви и утрешния ден за неучебен в училищата в селата. 

В община Ловеч обстановката се нормализира. Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че е получил уверения от ЧЕЗ, че токът ще бъде възстановен във всички населени места. 

Проблемите са отстранени в Мездра, Роман, Самоков и град Априлци. Компанията работи с 90 екипа по отстраняването на авариите, съобщи за "Хоризонт" директорът на "Експлоатация и мрежи" в ЧЕЗ на мрежата Виктор Станчев. С близо една четвърт се е увеличила консумацията на ток в София през почивните дни заради ниските температури и падналия сняг. Претоварването на мрежата е причина за прекъсванията в захранването в някои райони, обясни Станчев.

Според нас причината е, че все още не са топлофицирани всички жилищни сгради, но и това допълнително се наложи да ангажираме екипи, които да захранват съответно потребителите.

От Столичната топлофикация обясниха, че до сряда парното във всички сгради ще бъде пуснато.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЧЕЗ: Няма ток в Троян, южната част на София и Самоков

15 хиляди абонати са без ток в община Троян, в община Самоков заради аварии е прекъснато електроподаването към  7100 абоната, ток има само в болницата.  В района на София без ток са около 7600 абонати от южната част на града.  До часове се очаква да се..

публикувано на 25.10.14 в 15:27

Над 30 000 абонати на ЧЕЗ са без ток, заради аварии от снеговалежа

Над 30 000 абонати на ЧЕЗ в София, Самоков и Троян са без ток, заради повреди причинени от снеговалежа. Падналият първи сняг е съборил много дървета върху съоръжения от електропреносната мрежа и е прекъснал електрозахранването. Най-засегнати..

публикувано на 25.10.14 в 13:29

ЧЕЗ организира приемни в 14 населени места на западна България

От 20 октомври 2014 г. ЧЕЗ  организира приемни в 14 населени места в Западна България. Целта на инициативата е да се подобри диалога с битовите и бизнес клиентите на компанията. По време на срещите потребителите ще имат възможност да..

публикувано на 21.10.14 в 09:05