Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести белязаха първия работен ден на Народното събрание

| обновено на 27.10.14 в 15:34
Снимка: БГНЕС



Стотици хора протестираха пред Народното събрание в първия му работен ден. Жители на Кюстендил и Дупница, които са срещу избирането на Александър Методиев от ДПС за депутат, организираха протестно шествие в столицата. Те внесоха предложение за промяна на изборния кодекс, подкрепено от 40 хиляди подписа.

Може ли Бат` Сали да го изберат с 800 гласа, като имате предвид, че в Кюстендил няма турско население. Какъв представител е той на ДПС? Никакъв. Не го искаме, не го искаме. Аз съм от Кюстендил. Снимка БГНЕСВинаги може да се коригират нещата, защото и в други области има така представители на ДПС с много малко гласове и които са прехвърлени от Турция, обясни една от протестиращите.

Малко по-късно пред сградата на парламента се събраха и привърженици на "България без цензура", както и вложители в КТБ. Те посрещнаха с освирквания повечето от политиците, влизащи в Народното събрание. Заради протестите в района полицейското присъствие беше засилено. 

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Официално бе открито 43-тото Народно събрание

Официално бе открито 43-тото Народно събрание. Съгласно Конституцията първото заседание на парламента бе открито от най-възрастния  народен представител - Стефан Данаилов . В началото на словото си Данаилов изрази надежда този път да е по-добър..

обновено на 27.10.14 в 14:47