Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова: Не очаквах толкова бързо да стана световна шампионка

Станимира Петрова: Не очаквах толкова бързо да стана световна шампионка
Снимка: БФ Бокс

С огромни букети цветя на летище София днес беше посрещната първата ни световна шампионка по бокс при жените в категория 54 килограма Станимира Петрова.

Българката победи на финала с 2:0 съдийски гласа действащата европейска шампионка от Букурещ 2014 Марция Давиде (Италия). Със спечеленият от нея златен медал България се нареди на 5-о място в класирането по нации на Световното първенство в Джеджу (Република Корея).

Благодаря за невероятното посрещане. Просто съм изумена от всичко това. Невероятно щастлива съм от успеха.Нямам думи да опиша. Това е уникално. Всички срещи бяха трудни. Всички противници бяха по свои начин трудни, различни. Очаквах да стигна дотук, но не очаквах да стане толкова бързо. Надявам се през 2020 година моята категория да стане олимпийска и аз да покоря олимпийския връх, каза след пристигането си в България Станимира Петрова.

Надявах се и вярвах, че тя ще стигне до тук. Тя притежава едно от най-важните качества за спортистите – шампионски характер. Всичко друго можеш да изградиш, но характера най-трудно.Тя си имаше шампионския дух, а и качества има също. Жребият й беше много труден, съперничките й също. Всеки мач беше финал, това заяви старши–треньорът на националния ни отбор Павел Сяров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!