Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробите на питейната вода във Варна показват стандартни резултати за мътност

Снимка: БГНЕС
От ВиК - Варна съобщиха, че изследваните 9 проби от различни места в града показват стандартни резултати за мътност- 1-1.5 единици. В ранния следобед ще станат известни и резултатите от изследванията на водата в кварталите "Владиславово" и "Възраждане", където допустимите стойности  на мътността бяха малко по- високи.

Голямата авария на водопровода "Китка"- Варна се очаква да бъде отстранена до следващата стряда-18 февруари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Свлачище върху водопровод е причина за повишената мътност на водата във Варна

Във връзка с информацията за повишена мътност на водата във Варна от Министерството на регионалното развитие и благоустройството информират, че причината е свлачище в района на село Аспарухово, община Дългопол. Скална маса е паднала върху  водопровода, който..

публикувано на 11.02.15 в 09:21

ВиК-Варна: Питейната вода в част от кварталите на Варна е мътна

Замътване на водата във Варна предизвика проверка на ВиК в града и региона.   Оказа се,че причината е в свлачище в района на община Дългопол. Управителят на дружеството Валентин Вълканов обясни,че е открито свличане на земна маса върху водопровода..

обновено на 10.02.15 в 17:23

Водата във Варна вече е годна за пиене

До сряда ще бъде възобновено водоподаването по водопровода Китка-Варна, който бе компрометиран след свличане на скални и земни маси в района на село Аспарухово, община Дългопол -това съобщи управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.Той допълни, че..

обновено на 12.02.15 в 17:32