Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова призова управляващите да дадат точни разчети за предвиждания дълг от 16 млрд. лева

Снимка: БГНЕС

При посещението си в Ловеч по случай 142-ата годишнина от гибелта на Левски вицепрезидентът Маргарита Попова призова управляващите да дадат точни разчети за дълга от 16 милиарда лева, който искат да теглят.

България няма как да откаже да си плаща задълженията. Това е от една страна. От друга страна, обаче, се дължат конкретни, ясни и точни обяснения колко точно, какво точно и за какво, за да отбременим и да смъкнем от плещите на хората допълнителни тревоги, защото нашият народ има достатъчно в момента, че да се тревожи и за това какво ще се случи след три години. Въпросът е да не се всява допълнителен смут и тревога у хората за това, че след години ще плащаме ние, децата ни и внуците за това, защото някой, примерно, ще разхищава или ще харчи повече, отколкото чергата ни позволява, каза Попова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Емил Хърсев: При бюджет, предвиден с дефицит, страната няма възможност да откаже вземане на дълг

В основни линии, промените в българското законодателство следват европейското. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ финансистът д-р ик. Емил Хърсев по повод промените в Закона за гарантиране на влоговете. Някъде, за..

публикувано на 19.02.15 в 17:31

Георги Стоев: Цената на външния дълг може да се увеличи заради политическите скандали около ратификацията на договорите с банките

Цената на външния дълг може да се увеличи заради политическите скандали около ратификацията на договорите с банките, прогнозира пред "Хоризонт" икономистът Георги Стоев . По думите му забавянето в краткосрочен план няма да доведе до ликвидна криза у нас,..

публикувано на 19.02.15 в 11:59
Георги Първанов

АБВ няма да подкрепи проекта за нов външен дълг

Парламентарната група на АБВ няма да подкрепи внесения от правителството проект за нов външен дълг от 8 милиарда евро, заяви лидерът на партията Георги Първанов след срещата си в парламента с финансовия министър Владислав Горанов : Към този момент..

публикувано на 18.02.15 в 14:14