Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Салпаров: Спечелването на Шампионската лига е сбъдната мечта

Снимка: cev.eventolive.it

Спечелването на Шампионската лига по волейбол е сбъдната мечта, това заяви специално за предаването "На финала" по "Хоризонт" Теодор Салпаров. Либерото на националния ни отбор се прибра снощи в България, след като със своя "Зенит" (Казан) триумфира в най-престижния клубен турнир, побеждавайки на финала с 3:0 гейма полския "Ресовия".

Това е сбъдната мечта. Всеки един спортист се стреми към спечелването на Шампионската лига, защото е върхът на кариерата му. Много съм радостен от факта, че ми се случи и на мен, тъй като досега имах бронз и сребро. Накрая стигнах и до мечтаното злато.

Сезонът със "Зенит“ беше феноменален. Тренировъчният процес, колективът в който бях - страхотни професионалисти. В клуба - от президента до чистачката, всички са много любезни, много културни хора, супер колектив. Не е тайна, че в момента "Зенит“ е най-добрия клуб в света по организация, по селекция, изобщо по всичко.

Най-близката ми цел, която си поставям със сигурност е, ако можем, да играем на финалите в Бразилия, което значи да спечелим финалите на втората група от Световната лига, които би трябвало да бъдат във Варна. После наистина идва Европейското първенство. Мисля, че това е най-важното нещо, ако може пред родна публика да вземем медал. Това ще е фантастично. 

Решение за това къде ще продължа кариерата си ще вземе най-късно до месец. Сега не е коректно да говоря, тъй като шампионатите все още не са свършили, завърши Теодор Салпаров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!