Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Маевска: Променихме детайли от съчетанието с ленти

Михаела Маевска: Променихме детайли от съчетанието с ленти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За 12-и път ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели приза за отбор на месеца в анкетата на пресклуб “България“. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха журналистическото признание за сребърния си медал във финала на бухалки и обръчи от Световната купа в Лисабон през март. В Португалия българките не успяха да попаднат след осемте най-добри за съчетанията с ленти. Допуснатите груби грешки ги лишиха от финал на този уред. Капитанът на отбора Михаела Маевска заяви, че в последните дни са работили повече върху това съчетание, като дори са направили леки промени.

Старши треньорът Ина Ананиева обяви, че най-важните състезания за отбора са европейските олимпийски игри в Баку и Световното първенство в Щутгарт, а останалите турнири са само една проверка за гимнастичките.

За мен най-важните състезания са европейските олимпийски игри в Баку и световното първенство в Германия. Останалите турнири са една проверка за нас. Не мисля, че момичетата има от какво да се притесняват. Все пак са световни шампионки, другите трябва да се притесняват от тях.

Утре гимнастичките от ансамбъл жени, както и ансамбъл девойки, Мария Матева, Невяна Владинова, Катрин Тасева и Сара Стайкова пътуват за участие на международен турнир и Световна купа в Песаро (Италия).

Очаквам в Песаро да си изиграят съчетанията без грешка, друго не ме интересува. Конкуренцията е голяма винаги, защото най-силните отбори са в Европа. Резултатите сами показват способностите на този отбор. Неслучайно аз рискувам да играят само пет момичетата, тъй като знам колко оптимално да ги натоварвам физически и психически, добави Ананиева.

Тя разкри, че има средства за нови трика за двете композиции за Баку и Щутгарт, но засега няма да се избързва с изработката им.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!