Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев е доволен от решенията на КСНС, надява се на "малка актуализация" на бюджета

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев каза, че е доволен от решенията от Консултативния съвет и че се надява в края на годината, с актуализация на бюджета, да получи поне 35 милиона лева. :

Заобиколен ог симпатизантите, които Реформаторите и Земеделците организираха в подкрепа на Ненчев, военният министър благодари на премиера, че е поел ангажимента програмата за развитие на въоръжените сили до 2020-а да влезе в Министерския съвет.

Благодарих на премиера Бойко Борисов за неговата подкрепа. Почти всички парламентарно представени партии подкрепиха по възможно най-ясен и категоричен начин проекта, с изключение на БСП и "Атака".

Самата програма все още не е обявена публично. Тя трябва да стане основа и за обещаното увеличаване на средствата. Но в следващите десет години, уточни Ненчев:

Доволен съм от постигнатото. Тази година вероятно ще бъде последната година, в която ще постъпим по този начин. Следващата година започва увеличението на бюджета така, както е прието на срещата в Уелс. През 2015 година вероятно няма да бъдат увеличени средствата, но ще търся възможност за актуализация, малка актуализация на бюджета в края на годината. Около 35 милиона лева.

Разговори с финансовия министър по тази тема обаче засега няма. Уверен в подкрепата на премиера, Николай Ненчев подмина и въпроса за поисканата от АВБ негова оставка.

Получих изключително висока подкрепа, която е много повече от коалиционната подкрепа. Затова нямало основание да се мисли в тази посока, каза Ненчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Митинг в подкрепа на евроатлантическата ориентация на страната се провежда пред президентството

Митинг в подкрепа на евроатлантическата ориентация на страната се провежда паралелно със заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Около сто души се събраха в пространството срещу централния вход на президентската администрация. Мотивите..

обновено на 27.04.15 в 12:35

КСНС: Парите за отбрана за 2015-а няма да бъдат увеличени

Армията няма да получи допълнителни пари за тази година. Увеличаването на бюджета за отбрана ще започне от догодина, докато постепенно стигне 2 проценат от Брутния вътрешен продукт. Това реши Консултативният съвет за национална сигурност, който обсъди при..

обновено на 27.04.15 в 14:19