Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Ако си платим до юни, то през август можем да приемем кръгове от световното по мотокрос и супермото

Богдан Николов: Ако си платим задълженията до юни, то през август можем да сме домакини на кръгове от световното по мотокрос и супермото
Снимка: Снимка: Пламен Кодров, LAP.bg

Ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм заяви, че има 100 процента потвърждение от катарска фирма – инвеститор, която ще предостави 1 милион евро за да бъдат погасени част от задълженията към Международната федерация по мотоциклетизъм. Новината съобщи президентът на централата Богдан Николов. Другата половина от парите ще се търсят от български фирми и от подкрепа на държавата. Николов уточни, че ако до юни средствата бъдат платени, то БФМ ще успее да възстанови лиценза си в световната централа, а през август страната ни ще може дори да приеме кръгове от световния шампионат по мотокрос и супермото.

Над 100 състезатели са подали заявка за участие в кръга от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85 и във втория кръг от националното първенство в класовете МХ1, МХ2 и МХ за втория кръг на републиканския шампионат, които ще се проведат на мотополигон Троян. Официалното откриване на състезанието ще е в 10.30, а половин час по-късно ще е старта на първия манш. Входът за зрителите ще е 2 лева.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!