Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от БСП в София сe обявиха против сливането на общински и държавни болници

Граждани протестираха пред сградата на Столичната община с искане да бъде пуснат автобус на масовия градски транспорт до Витоша

| обновено на 28.05.15 в 14:51
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от БСП в София се обявиха против сливането на общински болници с държавни. От групата на ГЕРБ заявиха, че все още не е обсъждано сливането на лечебни заведения. Общинските съветници от БСП излязоха с декларация против сливането и ликвидирането на Специализираната болница за активно лечение на онкоболни, Центъра за психично здраве и Центъра за кожно-венерически заболявания. Милка Христова обясни:

Нашата декларация, която има изключително характер в защита на интересите на София, беше преценена като политическа. Беше отхвърлена. Не беше подкрепена. При положение че в нея няма никакъв политически контекст. Контекстът е само един да запазим столичното здравеопазване за софиянци.

Малина Едрева, която е председател на групата на общински съветници от ГЕРБ, отговори:

Мерките, които предприемат здравният министър г-н Петър Москов и неговият екип, очевидно са достатъчно добре анализирани и сериозни, но те изискват и тази подкрепа, която да бъде добре обоснована и през общинските здравни институции. Най-важното е пациентът да бъде така обслужен и грижата към него да бъде такава, че да има резултати от лечението.

Граждани протестираха пред сградата на Столичната община и с искане да бъде пуснат автобус на масовия градски транспорт до Витоша. Те искат дестинацията да стане достъпна за всички и смятат, че тя не е такава, особено за възрастните хора, защото няма обществен транспорт до там.

Заместник-кметът по транспорт в Столичната община Любомир Христов заяви: Имаме осигурен обществен транспорт до всяка една от основните точки във Витоша, които са общопосещавани и общодостъпни. От 6-ти юни ще бъде удължен маршрута на автобус 63 до "Златните мостове".


Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!