Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Димитров: Болница "Света Анна" в София няма да загуби парите, внесени в КТБ

| обновено на 17.06.15 в 15:20
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на столичната болница "Света Анна" д-р Димитър Димитров каза за "Хоризонт", че лечебното заведение няма да загуби парите, внесени в КТБ, защото са подали всички нужни документи за връщане на сумите пред Фонда за гарантиране на влоговете.

В университетската болница беше проведен разширен медицински съвет с участието на всички началници на клиники. Бившият директор на "Света Анна" д-р Димитров даде обяснения и по случая с КТБ. Той обясни, че по времето на правителството на Пламен Орешарски парите на болницата са били разделени на две части - в Инвестбанк и в КТБ. При спирането на плащания от страна на КТБ, още на втория ден ръководството на болницата е подало всички необходими документи пред Фонда за гарантиране на влоговете, така че средствата в размер на около 6 милиона лева да не бъдат загубени.

Д-р Димитров потвърди пред "Хоризонт", че пари на банката, които са в КТБ, няма да бъдат загубени и това са спестени пари на болницата през годините за апаратура и не са средства като преводи от Министерство на здравеопазването или от здравни вноски.

Д-р Димитър Димитров благодари на колегите си, като каза, че оставя лечебното заведение с приходи, без стари задължения и с пожелание това темпо да се запази занапред. Той заяви, че досега не е потърсен от министъра на здравеопазването с обяснение защо е махнат от поста като директор на печелившата болница.

Интервюто на Гергана Хрисчева с д-р Димитър Димитров можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!