Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Горанов предупреди за проблеми в сектор "Сигурност", ако не се свият разходите за персонал

Снимка: Капитал

Към средата на годината все още има бюджетни системи, които не успяват да извършат оптимизация на разходите си за персонал с гласуваните 10% в края на миналата година.

Пример е системата на сигурността, където, ако разходите за работни заплати не се свият, към края на годината ще има проблеми, предупреди финансовият министър Владислав Горанов.

Не успяват да извършват необходимата оптимизация на разходите за персонал. Тук не говорим за съкращение на хора. Задължително ограниченията, които бяха заложени, бяха свързани с месечното лимитиране на разходите за персонал. А имам увереност от съответните министри, че се вземат мерки в тази посока. Някъде по-категорично, някъде по-плахо, обясни финансовият министър за свиването на разходите за заплати в сектор "Сигурност".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Владислав Горанов категорично отхвърли искането да бъдат актуализирани парите за съдебната власт

След двучасов спор с членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) министърът на финансите Владислав Горанов категорично отхвърли искането да бъдат актуализирани парите  за съдебната власт. Горанов се позова на финансовото състояние на държавата и оспори текст..

обновено на 26.02.15 в 13:44
Владислав Горанов

Владислав Горанов очаква решение за управител на БНБ до края на април

Министърът на финансите Владислав Горанов прогнозира, че до края на идния месец ще има решение за нов управител на БНБ. По думите на финансовия министър, кандидатурите на работещите в МВФ Димитър Радев и Николай Георгиев са добър вариант.  Горанов..

публикувано на 27.03.15 в 13:04
Владислав Горанов

Владислав Горанов: За първи път от началото на годината е регистриран бюджетен излишък

За първи път от началото на годината е регистриран бюджетен излишък, обяви по време на парламентарния контрол министърът на финансите Владислав Горанов . Най-много пари са влезли в бюджета от ДДС и социално осигуряване. Към 30-и април бюджетната..

публикувано на 26.05.15 в 12:37

Горанов би застанал зад бюджетна подкрепа за енергийната система, ако има ясно приет план

Министърът на финансите Владислав Горанов се ангажира да предложи на парламента да гласува финансова подкрепа чрез гаранция от държавния бюджет за преодоляване на дефицита от 3,7 млрд. лева в НЕК, но само под условие: Тежестта на неблагополучията в..

публикувано на 25.06.15 в 18:20