Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов призова родителите да проявят отговорност и да контролират децата си, които участват в гонки

Снимка: БГНЕС

Темата за незаконните гонки и катастрофите беше коментирана и от премиера Бойко Борисов. По думите му, законите са достатъчно ясни и трябва да се спазват. Той призова родителите да проявят своята отговорност и да контролират децата си, които участват в подобни гонки:

Ролята на семейството е изключителна тука, защото тези, които излизат да карат вечерно време по пътищата и ние ги преследваме, само полицията, от едно място на друго да ги предотвратява, също имат родители вкъщи. Всеки ден строим все по-нови и нови пътища. Това значи ли, че на всяко едно отремонтирано място трябва да слагаме и по един патрул денонощно да стои, за да пази. Това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата...

Кой закон позволява да отидеш да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да  вдигаш шум? Но кой родител, ми е по интересно, позволява детето му да отиде там? Искате ли да приложим малко репресия, полицията да я накараме да бъде по-твърда с тези хора и да видите по сутрешните блокове  държавата, децата, ми те, милите, отишли малко да се повозят, някой ги тормозел, това ли искате? Да си влезнат в ролята родителите. Държавата ли е длъжна на този, който си е направил деца, да отиде нощно време да го пази непрекъснато, че правил такива неща. В интернет се организират, родителите им знаят и ги виждат и мълчат. Насищаме сега с камери, насищаме с полиция, но това са допълнителни ресурси, които отиват. Направихме пътища, една мантинела няма здрава, кара се по безумен начин. Не знам с какви средства вече да се борим.

Полиция изкарваме навсякъде. Даже наруших заповедта за август месец. За 1-ви септември разреших на МВР, на полицаите да спират, въпреки желанието ми, и от 1-ви септември ще ги има обратно, в изходно положение, разбира се, защото полицията казва "ние не можем да смогваме с камерите, да съберем фишовете от нарушителите".

Това е, цялото общество трябва да сме единни в това отношение, може да загине твоето дете, може да загине друго дете. Всякакви хора загиват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Г. Караджов: Безнаказаността е това, което кара участниците в гонките да си позволяват подобни своеволия

Имаме законодателство, което покрива почти всички елементи на безопасността на движенията по пътищата. Тези гонки не са обхванати в закона, но самото присъствие около банкета на пътя на хора, които се надбягват с висока скорост –  това са все..

публикувано на 14.08.15 в 09:25

17 деца са загинали при катастрофи у нас за периода януари - юли

17 деца са загинали при катастрофи у нас за периода януари - юли, съобщи директорът на КАТ - "Пътна полиция" Бойко Рановски . Както още вчера "Хоризонт" съобщи, ръководството на Пътната полиция поиска законодателни промени, насочени срещу организаторите на..

обновено на 14.08.15 в 11:28