Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: От Бойко Борисов зависи дали ще има кръгове от световното у нас

Богдан Николов: От Бойко Борисов зависи дали през 2016 у нас ще има кръгове от Световния шампионат по мотокрос и супермото
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет за големите състезания у нас по мотокрос и супермото е погасило част от задълженията към Международната федерация по мотоциклетизъм, това съобщи президентът на централата Богдан Николов. 

Парите в размер на 1 милион евро са осигурени от частна фирма от Саудитска Арабия и покриват половината от неплатените такси за организацията на кръговете от световните и европейски първенства за 4 години.

Николов уточни още, че за да върне лиценза си федерацията и да може да организира отново кръгове на най-високо ниво в мотокроса и супермото обаче, държавата трябва да преведе още 1 милион евро. Крайният срок за окончателното погасяване на задълженията е краят на годината. Ако успеем до тогава да изчистим дълговете си, то през 2016 година кръга на който България ще бъде домакин, ще е безплатен. Освен това от фирмата, която държи правата, са обещали, че във всичките 19 кръга от световния шампионат страната ни ще има право на реклама на стойност 21 милиона евро. 

Събота и неделя мотополигон "Ридо" край Самоков ще бъде домакин на Източноевропейския шампионат по мотокрос. Надпреварата ще се проведе в памет на легендата в моторните спортове Георги Янакиев, който е започнал своята кариера именно като състезател в тази дисциплина.

Заявка за участие досега са подали над 110 състезатели от България, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и Кипър. Входът за зрителите в неделя ще е 2 лева, а стартът на първия манш ще е в 11.00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!