Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Ще ни извадят завинаги, ако не се издължим до 1 декември

Ако до 1-ви декември България и БФ по мотоциклетизъм не изплати задълженията си към фирмите организатори от Световния и Европейски шампионат по мотокрос и супермото, страната ни ще бъде извадена завинаги от международните структури
Снимка: Личен архив

Ако до 1-ви декември България и Българската федерация по мотоциклетизъм не изплати задълженията си към фирмите организатори на кръговете от Световния и Европейски шампионат по мотокрос и супермото, то страната ни ще бъде извадена завинаги от международните структури, това заяви специално за предаването "На финала" президентът на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Получихме писмо, че ако до 1-ви декември не се издължим на фирмите организатори и на Международната федерация, то ще бъдем изключени завинаги от международните структури. Освен това на българските пилоти ще бъде забранено, на всички български състезатели, завинаги да участват в кръгове от европейските и световните първенства. Писмото е изпратено до премиера Бойко Борисов, до министъра на спорта Красен Кралев, до мен, като президент на федерацията, и до Румен Петков, като председател на Организационния комитет. Засега нямаме реакция и чакаме, заяви Николов.

Същевременно събота и неделя край Айтос ще се проведе финалът на Републиканския шампионат по мотокрос за 2015 година, когато ще станат ясни и имената на златните медалисти. Свободните тренировки, квалификациите и първият манш в МХ ще бъдат в събота, а официалното откриване на шампионата е в неделя от 10:30 часа. След него са и състезателните маншове от всички класове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!