Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Когато РБ уточни позицията си, ще представим кандидатурите за министри

Москов: Важно е ДСБ и РБ да препотвърдят, че смисълът е да променяме държавата заедно

| обновено на 14.12.15 в 12:46
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че работи много добре с Демократи за силна България (ДСБ) и продължава да ги приема като партньори.

В ДСБ са едни от най-интелигентните хора в политиката, но са по-емоционални. С тази оценка Борисов даде да се разбере, че очаква сътрудничеството между ГЕРБ и ДСБ да продължи: 

Как да ги възприемам, като в неделя с Радан бяхме първи приятели – до вчера сме били първа дружба. С цялото си доверие и разбиране, аз не тая нищо лошо към него. Как да го приема сега, че е като тези, които знам, че ме мразят или искат да ме унищожат.

Приемам, че ДСБ искаха да покажат, че на всяка цена трябва да се случат дадени надграждания на тази реформа. Получи им се, допълни Борисов.

Ще изчакам във вторник, когато Реформаторският блок трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще подготвим кандидатури за министри, каза още премиерът.

Смятам, че е грешно да се отказваме от всички властови ресурси, заяви от своя страна министърът на здравеопазването доктор Петър Москов след решението си да остане в правителството.

Здравната реформа продължава трудно, тежко и с битка, коментира още министър Москов: 

Не считам, че връщането на ДСБ в изолация е състояние на нещо, от което съзнателно да се лишава от всички лостове и всички начини да променяш държавата. Отново казвам, с битка, с трудности, с първи, с втори, с трети път – за мене е погрешно. И за мен е важно ДСБ и Реформаторският блок да препотвърдят, че смисълът е този да променяме държавата заедно.

 Борисов и Москов откриха обновената Клиника по реанимация в "Пирогов".

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!