Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Евстатиев остава в ареста

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста. Определението за налагенето на най-тежката мярка "задържане под стража" е на районния съд в Панагюрище. Според магистратите има достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че  Евстатиев е извършил престъплението.

Определението на съда бе прието с аплодисменти. Мотивите са, че Иван Евстатиев може да се укрие или да извърши друго престъпление. Веднага след прочитането на определението, бившият кмет на Стрелча, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка, бе откаран с белезници в пазарджишкия следствен арест. Пред сградата на съда го очакваха много жители на Стрелча, които публично го заклеймиха с думите: "Нямаш място в Стрелча".

Утре местният общински съвет ще отнеме званието му "Почетен гражданин" на Стрелча, който Иван Евстатиев получи по време на последния си кметски мандат.

 Митингът в Стрелча продължава и в момента. В него участват над 700 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Иван Евстатиев: Невинен съм, не познавам ученичката

Районният съд в Панагюрище гледа мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. Прокуратурата поиска постоянен арест. Съдебното заседание тече при засилена полицейска охрана, тъй като..

обновено на 19.01.16 в 17:41

БСП - Стрелча свали доверието си от бившия кмет Иван Евстатиев, прокуратурата иска постоянния му арест

БСП - Стрелча свали доверието си от Иван Евстатиев заради случая с 16-годишната ученичка. Местните социалисти са го призовали да подаде оставка като общински съветник. БСП - Стрелча подкрепи и позицията за справедлив процес и отнемане на званието му..

обновено на 19.01.16 в 13:54