Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 старозагорци казаха „НЕ на застрояването на обществения парк „Бедечка"

Над 150 старозагорци се събраха на протеста около Стария чинар в подкрепа на  парк „Бедечка“. Въпреки дъждовното време и само на метри от първия строителен обект,  събралите се родители, деца и хора на различна възраст се обявиха срещу застрояването на парка и запазването му като място за отдих и почивка. 

Формален повод за събитието бе първият рожден ден на двете близначки Ева и Ема. Майката  на двете момичета Силвия Пешева, благодари на всички, които с присъствието си казват категорично „Не на застрояването на обществения парк „Бедечка“. 

"Няма да се уморим да повтаряме, че за нас до последното удряне на съдийското чукче или до справедливото решаване на казуса за удовлетворяване на всички страни, най-вече на гражданите на Стара Загора, това ще бъде парк", заяви Силвия Пешева.

СнимкаВ чест на двете малки домакини Ема и Ева организаторите засадиха две борчета. 

СнимкаСрещата се превърна във формален повод за създаването на инициативен комитет за запазването на парка, който ще инициира и подписка сред старозагорци, за да бъдат съхранени растителните и животински видове в района. Събралите се старозагорци се обявиха срещу решенията дали възможност за превръщането на парк „Бедечка“ в жилищен квартал.

СнимкаОрганизаторите на събитието събраха  и дарения под формата на дрехи и играчки за децата от дом „Майка и дете“ в Стара Загора. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Раница с мечти" в помощ на деца със специални образователни потребности

200 деца със специални образователни потребности в цяла България ще бъдат подпомогнати за новата учебна година, чрез кампанията „Раница с мечти“. Младежки Общински Съвет и Младежки Дом Сливен се присъединяват към инициативата на платформата за..

публикувано на 24.08.24 в 10:00
Комня Стоянова и Никола Ганчев са сред първите солисти на Държавния ансамбъл

Таланти ще се надпяват с песните на Комня Стоянова в Средец

Tалантливи изпълнители от цяла България ще се надпяват на националния фестивал "С песните на Комня Стоянова" . Неговото десето издание ще се проведе на 7 септември (събота) в гр. Средец , общински център на село Драчево, родното място на голямата..

публикувано на 23.08.24 в 17:23

110 години от завръщането на малоазийските българи отбелязват в Свирачи

С тридневен събор жителите и гостите на ивайловградското село Свирачи ще отбележат 110 години от завръщането на малоазиийските българи - събитие, което се провежда през пет години, от 1974 г. насам, съобщи за Радио Стара Загора ръководителката на местната..

публикувано на 20.08.24 в 12:47

Днес е Голяма Богородица

Днес православните християни  отбелязват Успение на Пресвета Богородица, наричано още Успение Богородично или Голяма Богородица. Той  е един от най-големите християнски празници, празнуван от всички християни по света.  Християнската църква отбелязва..

публикувано на 15.08.24 в 07:03

Доброволците от благотворителната инициатива "Бъди човек" ще обходят десетки села в Ямболско по повод Голяма Богородица

Доброволците от благотворителната инициатива "Бъди човек" отново ще обходят десетки села в Ямболско. По повод светлия християнски празник Успение Богородично те ще доставят хранителни пакети на близо 200 самотни възрастни хора. Това каза за радио Стара..

публикувано на 14.08.24 в 13:10

Липса на административен капацитет и влошаване качеството на образованието са резултатите от одит на Сметната палата

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региони на страната, лошо управление на..

публикувано на 26.07.24 в 12:31

Децата и радиото

Радио Стара Загора стана част от програмата на безплатния образователен STEM лагер, организиран от ИТ Академия Стара Загора. Ученици от 4 до 6 клас ни бяха на гости, за да научат повече за това как и кой работи днес в радиото, а и как са изглеждали..

публикувано на 05.07.24 в 13:47

Благотворителна кулинарна изложба "Детство без насилие"

Благотворителна кулинарна изложба - базар под надслов "За децата на Казанлък" организира сдружение „Жените на Казанлък“, тази вечер от 17:30 ч. в Младежки дом. Всички средства  ще бъдат използвани в подкрепа на кампанията за създаване на защитено..

публикувано на 20.06.24 в 15:23
Маргарита Крумова, директор отдел „Туризъм“ в община Стара Загора.

Историята на старите сгради в Стара Загора разказват на безплатен тур

На 22 юни, в събота, от 10.00 ч. в Стара Загора ще се проведе безплатен градски тур на тема “Старите сгради разказват“. Той е част от инициативата на Туристически информационен център „Стара Загора- неразказани истории по правите улици“.  Желаещите..

публикувано на 20.06.24 в 14:45

С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание

50-oто Народно събрание ще бъде открито с тържествено заседание. Политическите сили в новия парламент ще представят в декларации водещите си приоритети. Първото заседание на 50-то Народно събрание ще бъде открито в 9 часа от най-възрастния депутат –..

публикувано на 19.06.24 в 08:12