Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ утвърди новия Управителен съвет на БНР

| обновено на 14.06.16 в 15:27
БНР

С четири гласа "За" Съветът за електронни медии утвърди новия състав на Управителния съвет на Българското национално радио. Членовете са Виктор Серафимов, Момчил Георгиев, Свилена Симеонова и Екатерина Борисова.


Генералният директор на Националното радио Александър Велев представи кандидатурите пред членовете на СЕМ и каза по няколко думи за техните професионални биографии:

Спрял съм се на един по-технократски Управителен съвет, в който влизат хора с доказани качества в собствените си области, и се надявам с тяхна помощ наистина да извършим една сериозна реформа в Радиото, която да положи основите на действително общественото радио, на истинското обществено радио. Не че сега не е обществено, но не се спазват много от принципите, много неща са объркани и това, което ми се ще, е да подредим програмите и действително да знаем всяка една стотинка за какво се изразходва и къде отива и да знаем, че тя отива по предназначение, а не безсмислено да се харчи.

СнимкаВиктор Серафимов е магистър по право в Софийския университет. Завършил е специализация в университета в Кембридж, Англия, и е докторант по "Международно право и международни отношения" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Взема участие в създаването на редица аудио-визуални произведения, излъчени в ефира на национални телевизии.

Член е на различни работни групи към Постоянната комисия по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.


СнимкаЕкатерина Борисова – бакалавър по "Стопанско управление и туризъм" в Софийския университет, магистър по "Управление на инвестициите от университет "Сити" в Лондон и магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. В последните години консултира редица компании, опериращи в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения.


СнимкаДоц. д-р Момчил Георгиев е доктор по Музикознание, специализирал е в САЩ, Великобритания и Унгария в областта на теорията, историята и икономиката на културата.Бил е съветник на министъра на културата, директор на Дирекция "Музикална продукция и състави" в Българското национално радио, главен музикален експерт, продуцент и член на Програмния съвет на БНР, журналист във вестник „Култура“. 



СнимкаСвилена Симеонова е магистър по право в Софийския университет. Има над десетгодишен опит в системата на Министерство на финансите, а в момента е директор "Вътрешен контрол" в министерството. Специализира в областите управление, контрол и одит.  В периода 1999 – 2001 година е консултант на ръководството на БНР по правни въпроси. Познава добре структурата и управлението на Националното радио.




Мандатът на новия Управителен съвет на Националното радио започва на 8 юли тази година.

Подробности чуйте в репортажа на Светослава Кузманова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!